Пт, 29.03.2024, 08:54
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Грудень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » 2007 » Грудень » 11 » Митрополит Володимир В.Каурову: «Ви виступаєте проти нашої Церкви»
Митрополит Володимир В.Каурову: «Ви виступаєте проти нашої Церкви»
10:21

8 грудня 2007 р. в Києві відбулися відразу два «з’їзди Союзу православних громадян України». З’їзд під керівництвом засновника СПГУ і першого заступника його голови Олексія Добичіна ухвалив рішення щодо саморозпуску СПГУ й зняття його з реєстрації в Міністерстві юстиції України, як організації, що діє в розріз зі своїми статутними цілями й задачами. Про це повідомив сайт «Православіє в Україні».
Одночасно з ним був проведений з’їзд під керівництвом Валерія Каурова, на якому Олексій Добичін та група його прибічників були зняті з усіх посад в СПГУ та виключені з цієї організації. Таким чином набув свого продовження скандал, пов’язаний з відкритими звинуваченнями на адресу В. Каурова з боку керівників інших проросійських навколо-церковних організацій у шахрайстві та спекуляції іменем «православної проросійської організації».
Напередодні проведення свого з’їзду В. Кауров намагався заручитися підтримкою з боку митрополита Володимира (Сабодана). Він просив надіслати на його з’їзд офіційного представника від Митрополії УПЦ МП. На це прохання митрополитом Володимиром було власноручно накладено резолюцію: «Сие не представляется возможным, т.к. Вы выступаете против нашей Церкви. М. Владимир 7.ХІІ.07» («Це не представляється можливим, тому що Ви виступаєте проти нашої Церкви»). Таким чином діяльності В. Каурова було дано негативну оцінку на найвищому рівні УПЦ МП.
Нагадаємо, що раніше цей діяч отримав з рук керівника Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополита Кирила (Гундяєва) російський церковний орден князя Даниїла Московського. У промові з цього приводу митрополит Кирил сказав: «Ваши деяния имеют большое значение не только для Одессы, не только для Украины, но и для всей нашей Церкви» («Ваші діяння мають велике значення не тільки для Одеси, не тільки для України, але і для всієї нашої Церкви»). Цього року в Страсний (Чистий) Четвер, коли всі православні християни молилися і говіли у храмах, В. Кауров під час мітингу перед будівлею Одеської мерії «на підтримку російської мови» колишніми політичними союзниками з партії «Братство» був облитий фекаліями.

«Українське Православ’я»

Категорія: Актуальні новини | Переглядів: 1752 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz