Пт, 19.04.2024, 06:13
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Грудень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Православна Церква в Україні повинна бути?
Всього відповідей: 799
 
Головна » 2007 » Грудень » 11 » Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій відзначає десятирічний ювілей
Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій відзначає десятирічний ювілей
18:19

Сьогодні у Києві проходять урочистості з відзначення десятирічного ювілею ВРЦіРО. Участь у засіданні беруть 19 членів Ради, представники Cекретаріату Президента, Уряду, Верховної Ради, міжнародних організацій, дипломатичного корпусу, громадські та політичні діячі. Головує на засіданні Голова Всеукраїнського союзу церков ХВЄ єпископ Михайло Паночко. Повідомляє РІСУ. Учасників урочистого засідання від імені Президента України привітав Андрій Кислинський. Віктор Ющенко не зміг взяти участь у засіданні у зв’язку з подіями у Верховній Раді, де сьогодні обирають Прем’єр- міністра та формують уряд України. З вітальними промовами виступили: виконувач обов’язки голови держкомнацрелігій Георгій Попов, голова ХДС Володимир Стретович, народний депутат Лілія Григорович. Виступаючі говорили про заслугу ВРЦіРО у плеканні толерантності в суспільстві, про те, що ця організація несе у суспільство приклад діалогу та порозуміння між конфесіями.
Про роль Церкви у суспільстві говорили у своїх виступах представники Церков і релігійних організацій: Предстоятель УПЦ (КП) Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, глава УГКЦ Патріарх Любомир (Гузар),  керуючий справами УПЦ (МП) архиєпископ Митрофан (Юрчук), Президент Всеукраїнського союзу об’єднання євангельських християн-баптистів В’ячеслав Нестерук, Президент українського Біблійного товариства Григорій Комендант, муфтій духовного управління мусульман України Ахмед Тамім, Головнй рабин України та Києва, Президент об’єднання юдейських релігійних організацій Яків Дов Блайх.
У їх виступах йшлося про важливість відділення Церкви від держави але не про відокремлення Церкви від суспільства, яке сьогодні потребує духовного відродження. У промовах представників Церков йшлося про те, що вже настав час від заяв про духовне відродження перейти до конкретних кроків щодо виховання моральності у суспільстві.
Учасникам урочистого засідання було представлено документальний фільм про діяльність Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Категорія: Міжконфесійні стосунки | Переглядів: 1205 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz