Чт, 25.04.2024, 18:18
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Грудень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Православна Церква в Україні повинна бути?
Всього відповідей: 799
 
Головна » 2007 » Грудень » 13 » Турок подав в суд на футболістів міланського "Інтеру" за хрести на формі
Турок подав в суд на футболістів міланського "Інтеру" за хрести на формі
11:42

Адвокат, що спеціалізується на європейському законодавстві, з Ізміра Баріс Каска подав до суду позов проти міланської футбольної команди "Інтер". Він звинувачує футболістів в тому, що червоні хрести, зображені на їх майках, "ображаютьпочуття мусульман", інформує The Times. Італійська команда минулого місяця обіграла стамбульський клуб "Фенербахче" в матчі Ліги чемпіонів на стадіоні Сан-Сиро в Мілані. Гравці "Інтера" були одягнені в білі футболки, декоровані великим червоним хрестом - емблемою сторіччя клубу, заснованого в Мілані в 1908 році.
Турецький адвокат заявив, що судовим позовом справа не обмежиться, і що він має намір звернутися в UEFA з вимогою анулювати результат матчу, в якому "Інтер" переміг з рахунком 3:0. За його словами, хрест як символ хрестоносців лицарів примушує пригадати про криваві дні хрестових походів. "Спостерігаючи за грою, я відчув в душі відчуття глибокого горя", - сказав Каска. Хрест, на його думку, символізує перевагу західної раси над ісламом.
Він додав також, що вже в самій манері гри "Інтера" відчувалася "перевага однієї релігії над іншою". Суд, за словами адвоката, вже зв'язався з UEFA і FIFA, передавши вимогу позивача про те, що команда повинна бути оштрафована за використання в спортивній формі "образливої" символіки.
Чиновники "Інтера" заявили, у свою чергу, що були "здивовані" тим, що відбувається. Вони пояснили, що в першому матчі з турецькою командою, що пройшов у вересні в Стамбулі, в якому "Фенербахче" виграв з рахунком 1:0, "Інтер" навмисно утримався від носіння майок з хрестом. Проте на рідній землі італійці мали право надіти нові футболки, випущені до ювілею команди.
Представники "Інтера" відзначили також, що червоний хрест на білому фоні - символ міста Мілана. Та і багато інших італійських клубів також мають схожу символіку. "Червоний хрест перетворив футбол на міжнародну політику", прокоментувала те, що відбувається газета Corriere della Sera.
Тим часом, як відзначає The Times, місія UEFA полягає в тому, щоб за допомогою футболу поширювати в Європі ідеї єдності і солідарності і відмови від расової, релігійної або іншої дискримінації. За словами представників "Інтера", UEFA на початку сезону схвалив нову форму італійської команди, а турецькі суперники перед останньою грою також не висловили ніяких заперечень.
У італійській газеті La Repubblica прозвучала думка про те, що не дуже зрозуміло, чим були більш ображені відчуття турецького адвоката - формою италійців або програшем улюбленої команди.

Категорія: Цікаве звідусіль | Переглядів: 1132 |
Всього коментарів: 1
14.12.2007
1. Андрій Чмєль
"у вересні в Стамбулі, в якому "Фенербахче" виграв з рахунком 1:0, "Інтер" навмисно утримався від носіння майок з хрестом"
Антихристиянські виходки турків не мають ні меяких меж.
Європейці, які відмовились від хреста, щоб не ображати релігійні почуття мусульман - лицеміри.
Ненависть - це не релігійне почуття. Ненависть неможливо образити.

Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz