Пт, 19.04.2024, 22:19
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Грудень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Православна Церква в Україні повинна бути?
Всього відповідей: 799
 
Головна » 2007 » Грудень » 14 » Вшанували пам'ять митрополита Даниїла
Вшанували пам'ять митрополита Даниїла
15:36

8 та 9 грудня, напередодні сумної для всіх вірних Української Церкви дати – другої річниці упокоєння Високопреосвященнійшого Митрополита Рівненського і Острозького Даниїла, на Рівненщині, у Києві та по інших храмах України, а також у Греції та інших країнах, де пам'ятають покійного владику його духовні діти, учні та друзі, було відправлено траурно-урочисті заупокійні служби. 8 грудня у нижньому храмі всіх святих землі Волинської Свято-Покровського кафедрального собору м. Рівного заупокійну Божественну Літургію та панахиду по спочилому владиці відправили клірики собору, священики з Рівного та Києва.
Літургію очолив Високопреосвященнійший Митрополит Рівненський і Острозький Євсевій. Разом з владикою служили канцлер єпархії протоієрей Ігор Швець та намісник Свято-Георгіївського монастиря на Козацьких Могилах архимандрит Олексій. З Києва прибув сподвижник та друг покійного владики – митрофорний протоієрей Іоан Швець.
На службі було багато прихожан собору та жителів Рівного, інтелігенція, громадські діячі. В цей день до Рівного прибула родина покійного владики, а також його друзі з Греції, учні владики з Києва, які зараз викладають у Київській Православній Богословській Академії.
До присутніх у храмі зі словом звернувся митрополит Євсевій, який підкреслив важливість нашої пам'яті про владику Даниїла та молитви за спочилого.
Біля могили владики Даниїла, яка знаходиться на подвір'ї собору, владикою Євсевієм та духовенством було відправлено заупокійну літію. Присутні священики, гості та родина покійного були присутні на традиційному поминальному обіді, який було організовано у цей день.
9 грудня, у неділю, у Свято-Георгіївському монастирі на Козацьких Могилах намісник монастиря архимандрит Олексій після Божественної Літургії очолив заупокійну літію за спочилим Священноархимандритом монастиря – Високопреосвященнійшим Митрополитом Даниїлом. Літія була відправлена перед меморіальною дошкою на честь покійного, яка встановлена на стіні Георгіївського собору.

Прес-служба

Рівненської єпархії

Категорія: Українські новини | Переглядів: 1213 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz