Чт, 25.04.2024, 22:02
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Грудень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Грудень » 14 » Відбувся актовий день в РПБІ
Відбувся актовий день в РПБІ
16:13

12 грудня, напередодні вшанування пам’яті святого апостола Андрія Первозванного, у верхньому храмі Свято-Покровського кафедрального собору м. Рівного було відправлено Божественну Літургію з нагоди Актового Дня Рівненської духовної семінарії (Православного Богословського інституту).
Літургію очолив керуючий Рівненською єпархією Високопреосвященнійший Митрополит Рівненський і Острозький Євсевій, якому співслужили ректор та викладачі духовної школи, представники Волинського Православного Богословського Інституту, які прибули на свято, клірики кафедральних соборів Рівного. За Літургією співав хор вихованців семінарії під керівництвом Володимира Іваника.
Виголошуючи слово перед присутніми на Літургії, владика Євсевій розповів про значення апостольської проповіді Андрія Первозванного, про його нелегкий життєвий шлях служіння Господу аж до мученицької смерті. Митрополит закликав усіх наслідувати небесного покровителя Рівненської духовної школи, правдиво – з вірою, любов’ю та непохитною мужністю, несучі Христову науку до всіх людей.
Після Літургії владика Євсевій відбув на урочистості з нагоди 90-ліття товариства „Просвіта”, а ректор семінарії протоієрей Ігор Швець очолив урочисту частину Актового Дня, яка проходила у нижньому храмі Свято-Покровського собору.
До присутніх викладачів, студентів та гостей звернувся з привітанням староста Свято-Покровського собору, депутат Рівненської обласної Ради, голова обласного осередку УНП п. Василь Червоній, який, крім іншого, пообіцяв особливо посприяти у вирішенні питання закріплення земельної ділянки під Свято-Воскресенський собор та семінарію, а також допомогти у добудові третього поверху над семінарським будинком та добудові крила приміщень до існуючої будівлі, що суттєво допоможе розв’язати житлові та господарчі проблеми духовного навчального закладу.
Виступ ректора семінарії протоієрея Ігоря Швеця окреслив досягнення семінарії, плани її розвитку та співпраці з вищими державними навчальними закладами Рівного.
З доповіддю про важливість молитви в житті християнина перед присутніми виступив викладач семінарії кандидат богословських наук, завідувач кафедрою, священик Віталій Лотоцький.
У виступах інспектора Волинської духовної школи протоієрея Іоана Семенюка, який зачитав привітання ректора протоієрея Іоана Нідзельського, доцента кафедри теорії та методики виховання Рівненського державного гуманітарного університету, кандидата педагогічних наук Наталії Савінової, меценатів семінарії та гостей свята, звучали слова привітання та щирі побажання у адресу Рівненського Православного Богословського Інституту – його викладачів та студентів.
Наприкінці урочистого засідання хор студентів (регент – В.С.Іваник) чудово виконав декілька музичних творів з Літургії та служб свт. Іоану Золотоустому та св. апостолу Андрію Первозванному.

ПРЕС-СЛУЖБА

Рівненської єпархії

Категорія: Українські новини | Переглядів: 1268 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz