Пт, 26.04.2024, 22:58
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Грудень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Православна Церква в Україні повинна бути?
Всього відповідей: 799
 
Головна » 2007 » Грудень » 19 » Ізраїльський Вищий суд справедливості тимчасово заборонив державі визнавати Феофіла III Патріархом Єрусалимським
Ізраїльський Вищий суд справедливості тимчасово заборонив державі визнавати Феофіла III Патріархом Єрусалимським
21:15


19 грудня Вищий суд справедливості (БАГАЦ) видав наказ, що забороняє міністру внутрішніх справ Ізраїлю визнавати Феофіла III Патріархом Єрусалимським замість позбавленого влади Іринея I до закінчення судового розгляду, повідомляє інформаційне агентство newsru.co.il. Позов в БАГАЦ був поданий Іринеєм I після того, як два місяці тому Ізраїльська держава зобов'язалася визнати Предстоятелем Єрусалимської Православної Церкви Феофіла III. Колишній Патріарх, відчужений Собором Єрусалимської Церкви після того, як він був звинувачений в продажі єврейським поселенцям церковних земель, стверджує, що, згідно канонам Православ'я, він не може бути зміщений, а рішення про його позбавлення влади було ухвалено згідно законам Греції.
Тим часом, протоколи зустрічі Феофіла, що відбулася в липні 2006 року, з ізраїльськими міністрами Рони Бар-Оном (на той момент — главою МВС), Рафі Ейтаном і Іцхаком Коеном, опубліковані в газеті «Аль-Ануан аль-Раиси», що виходить в Назареті, викликали хвилю обурення в арабському світі.
«Історія Патріархії тісно пов'язана з цією землею і державою Ізраїль. У нас хороші відносини з Ізраїлем, і я хочу зберегти їх в майбутньому, проте без визнання Патріарха є зобов'язання, які Патріархія не здатна виконати», — заявив тоді Феофіл III.
Проте найбільш гнівну реакцію в арабському світі викликала відповідь Феофіла III на питання Рони Бар-Она з приводу закону, якому підкоряється Патріархія. «Патріархія діє відповідно до ізраїльського законодавства», — заявив тоді Предстоятель Єрусалимської Церкви.
На думку ізраїльських журналістів, із слів Феофіла III витікає, що представники Йорданії фактично шантажували його, вимушуючи дати певні зобов'язання, перш ніж дозволити йому виставити на обговорення Собору свою кандидатуру.

 
Категорія: Міжнародні новини | Переглядів: 1049 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz