Пт, 26.04.2024, 08:06
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Грудень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Грудень » 19 » Патріарх Філарет привітав Юлію Тимошенко та Арсенія Яценюка
Патріарх Філарет привітав Юлію Тимошенко та Арсенія Яценюка
22:24


18 грудня 2007 р. Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет надіслав вітання на адресу Юлії Тимошенко, яка була обрана Прем’єр-міністром України. У привітанні зокрема сказано: «Сердечно вітаю Вас з обранням на посаду Прем’єр-міністра України! Український народ через волевиявлення більшості народних депутатів України довірив Вам очолити Уряд нашої держави. Хоч в умовах демократії влада дається через посередництво людей, але у Священному Писанні сказано, що всяка влада – від Бога. Влада дається Ним для того, щоб захищати в суспільстві добро та зупиняти зло. Тому пам’ятайте про свою відповідальність не тільки перед виборцями та політичними однодумцями, але, в першу чергу, перед Богом – і Він не залишить Вас без Своєї благодатної допомоги навіть у найтяжчих випробуваннях.
Перед тим, як дати владу, Господь сказав Соломону просити все, чого він забажає. І він попросив тільки одного – мудрості. Нехай Господь і Вам подасть повною мірою державницьку мудрість трудитися на посаді Прем’єр-міністра України!
Бажаю Вам міцного здоров’я і закликаю на Вас Боже благословення!»
Раніше Святійший Патріарх також привітав з обранням на посаду голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка. У привітанні зокрема сказано:
«Від імені Української Православної Церкви Київського Патріархату сердечно вітаю Вас з обранням на високу і відповідальну посаду – Голови Верховної Ради України! Вірю, що під Вашим головуванням найвищий законодавчий орган нашої держави поверне розтрачену раніше довіру та повагу суспільства, стане міцною опорою демократичного розвитку України.
Ми радіємо з того, що вперше за роки незалежності у Верховній Раді утворилася проукраїнська патріотична більшість. Сподіваюся, що Ваша мудра і виважена праця на посаді Голови Верховної Ради сприятиме об’єднанню навколо патріотичних ідеалів не тільки депутатів від коаліції демократичних сил, але й значної частини опозиційних парламентарів.
Конституцією України закріплене право на свободу совісті та віросповідання, але реалізація цього права потребує поліпшення відповідного законодавства, внесення змін до існуючих законів та прийняття нових. Сподіваюся, що, на відміну від Ради попереднього скликання, яка фактично проігнорувала всі звернення до неї українських Церков і релігійних організацій, нова Рада під Вашим головуванням налагодить між Церквами і парламентом конструктивний та взаємовигідний діалог.
Переконаний, що не тільки довіра більшості депутатів Верховної Ради та Глави нашої держави покликали Вас у відповідальний момент очолити український парламент, але й воля Божа. Сам Господь вклав у Ваші руки меч влади, щоб ним захищати добро та зупиняти зло. Тому у всіх важких моментах Вашої праці пам’ятайте – Бог не в силі, а в правді, і Він допоможе Вам подолати те, що може здаватися неподоланним.
Закликаю на Вас, шановний Арсеніє Петровичу, Боже благословення!»

 
Категорія: Українські новини | Переглядів: 1344 |
Всього коментарів: 2
25.12.2007
2. священик Сергій (Lu4ano)
angry Яценюка також вітав митрополит Володимир Сабодан

20.12.2007
1. рцк
Вони це "запамятають на все життя"!

Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz