Ср, 24.04.2024, 02:22
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Січень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2008 » Січень » 12 » УПЦ МП позивається про захист ділової репутації. До українського сайту
УПЦ МП позивається про захист ділової репутації. До українського сайту
11:04

Відбулася безпрецедентна подія. Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра (чоловічий монастир) Української Православної церкви подала позовну заяву на сайт «Музеї України» і редактора журналу «Музеї України» Віктора Тригуба. Позов – про захист ділової (!?) репутації та спростування недостовірної інформації (зі змінами). У позовній заяві є юридично завірена сенсація – УПЦ МП не є юридичною особою! Виявляється, російську церкву в Україні представляє лише маленький чоловічий монастир. Саме йому Уряд України, Президент України передає велику територію, та монументальні споруди, що мають безцінне історичне значення.
Але ж, якщо церква юридично не оформлена – значить це нелегальна секта. І як тоді пояснити дії офіційної влади України, що увійшла у юридичні стосунки з тим, чого, як виявляється, нема?
Юристи, які читали позовну заяву того, чого нема, як то кажуть, «ридали»: печатки нема, реєстраційних документів нема, а позов є!
Далі пішло таке, що компетентні люди втрачають дар мови. Виникла Церква Спаса на Берестові. І її неначе не продали і не передали Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (чоловічому монастирю) УПЦ!
Коли це все читати вголос юристам, люди не вірять.
Після цього церковники витягли листи і накази Мінкульту, який очолював і все підписував Ю.Богуцький. Він нині є заступником Глави Секретаріату Президента України. Наша людина. Буде свідчити на користь України. Виявляється, «помаранчеві» заслали його «голубим», а потім, повернули?
У позові пояснюється, що Чоловічий монастир зареєстрований, але входить до УПЦ, яка не є юридичною особою.
Але є якийсь Статут про управління УПЦ. Де і написано, що УПЦ є частиною Московського Патріархату. Що таке Московський Патріархат – невідомо. Але він є.
Таким чином, йдеться не про організаційно-правову, а про духовну єдність між УПЦ і Російською Православною церквою. Невже позов писали у релігійному екстазі?
Спокійно, це не все.
Отже, УПЦ МП нема, УПЦ теж нема. Є Чоловічий монастир, про який ніхто якось і не знав. І духовна єдність з РПЦ. І саме він, монастир, обурився, що його назвали напіввійськовою організацію, контрольовану Кремлем і ФСБ.
Це не гумореска, це позов.
У монастирі чомусь вирішили, що журнал «Музеї України» (що не є юридичною особою, як і УПЦ МП) і сайт «Музеї України» – то одна структура. Помиляєтеся! У нас лише «духовне родство»…
Те невелике повідомлення, через яке монастир зсудомило, опублікувало десь зо три десятки найрізноманітніших сайтів. У паперовій версії журналу такого матеріалу нема. Позов подано до Інтернету.
Особисто я не пам’ятаю, що щось подібне писав. А може і писав. Як довести? Є припущення, що наші сайти знаходяться під пильною увагою кращих хакерів світу, зосереджених у секретному місті Желєзногорськ. Можливі всілякі провокації, атаки, підміни. Техніка недосконала…
Дуже дивує вимога монастиря опублікувати спростування у паперовій версії журналу «Музеї України», з яким є лише «духовне родство».
Раді, що нарешті Москва знайшла достойного супротивника в Україні.
Часопис «Музеї України», вірніше сайт. Відвідуваність – близько 200 чоловік на добу. Передплата журналу – 500 примірників раз на два місяці. Бюджет відсутній. Звичайно, у цьому щось є. Дякуємо за рекламу!
Юристи дійсно не вірять. Але, позов є юридично доконаним фактом. Дніпровський районний суд. 9 годин 15 хвилин 24 січня. Суддя Т.І.Горбань. Ні, це не жарт.
Підписано Представником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (чоловічого монастиря) УПЦ Л.Ю.Снісаренко.
Як сказав юрист журналу «Музеї України» Іван Макар, кращого новорічного подарунка не можна було і придумати.
Пригадується, з приводу неподобств УПЦ в Лаврі робилося спеціальне звернення до СБУ. Були дуже чіткі питання. Відповіді нема. Чию безпеку забезпечує СБУ?
Де реакція влади на ганьбу довкола Катерининської церкви у Чернігові?
Що відбувається довкола НІЕЗ «Переяслав»?
Які організовані злочинні угруповання використовуються УПЦ якої нема, для захоплення храмів?
Хто те все фінансує і з яких джерел?
Назвіть центр, де розроблена методика (шаблон скрізь один).
Які політичні лідери зустрічаються з певним лівійським лідером, білоруським КГБ та іншими...?
Чому пан Богуцький опинився в СП?
Чи існує список громадян України, які перебувають на державній службі, і отримали нагороди іноземних розвідок?
І головне – хто пояснить правовий статус Російської Православної церкви в Україні? Там ще є духовний зв‘язок деяких політичних лідерів…
Сподіваємося, суд допоможе відповісти хоча б на деякі питання. В офіційно встановленому юридичному порядку.
…Чесно кажучи, нам подобається гратися в оті міжнародні шпигунські ігри. Вже легендарна операція «Козацькі регалії», полювання на шаблю Мазепи, архіви, колекції, аукціони, ексклюзив… Часопис «Музеї України» абсолютно випадково опинився у всіх тих неймовірних пригодах, за що щиро дякуємо!
Ми так і не зрозуміли, до чого цей позов? Складається враження, що його терміново відкличуть. А шкода.

За інф. Віктора Тригуба,
редактора журналу «Музеї України»


Категорія: Дайджест ЗМІ | Переглядів: 1826 |
Всього коментарів: 2
14.01.2008
2. Пилип
Коли позов прийнятий судом до розгляду - значить для цього у судді були підстави. А щодо існування чи неіснування позивача, то нехай всі подивляться статтю 13 Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації", відповідно до якої релігійна організація визнається юридичною особою з моменту реєстрації її статуту (положення). Релігійна організація як юридична особа користується правами і несе обов’язки відповідно до чинного законодавства і свого статуту (положення).

12.01.2008
1. Volodimir
Ой, як відчувається, що цей опус після свят писаний. Та ще й, мабуть, зранку...
Коли ж то думки в'язатися почнуть?..

Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz