Пт, 29.03.2024, 10:24
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Січень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Православна Церква в Україні повинна бути?
Всього відповідей: 799
 
Головна » 2008 » Січень » 15 » Папа римський вперше за десятиліття повернувся до віруючих спиною
Папа римський вперше за десятиліття повернувся до віруючих спиною
10:49

Папа римський Бенедикт XVI на недільній месі стояв спиною до молільників, відродивши, таким чином, стародавній ритуал, який не використовувався вже впродовж декількох десятиліть, повідомляє Reuters. Вперше після Другого ватиканського собору, що проходив в 1962-1965 роках, Папа римський став спиною до віруючих і лицем до Хреста. В ході меси в Сикстинській капелі Бенедикт XVI використовував стародавній вівтар, розташований під картиною Мікеланджело "Страшний суд", замість використовуваного зазвичай вівтаря на мобільній платформі, який дозволяв його попередникам під час меси дивитися на віруючих. Останнім часом старий вівтар використовувався в ході виборів Папи римського, як місце куди клали бюлетені. Пастирське повчання Бенедикт XVI читав із старого дерев'яного трону, розташованого зліва від вівтаря і використовувався в XIX столітті Пієм IX.
У заяві, зробленій Ватиканським офісом літургійних богослужінь, сказано, що використання старого вівтаря пояснюється бажанням виразити пошану "красі і гармонії цього архітектурного скарбу".
Бенедикт XVI помалу відроджує старі ритуали, скасовані після Другого ватиканського собору. У липні папа Бенедикт XVI видав постанову, про ширше використання латинської мови, що було розглянуте, як поступка консерваторам. Він також висловив побажання, щоб в церквах відродився григоріанський спів.
Другий ватиканський собор, організований Іоаном XXIII, був покликаний модернізувати католицьку церкву. Зокрема, в ході собору було ухвалено рішення відмінити латинську мову як офіційну мову богослужінь, провести реорганізацію церкви і відкрити діалог з іншими релігіями.

Категорія: Різні новини | Переглядів: 1269 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz