Вт, 23.04.2024, 17:28
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Січень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Православна Церква в Україні повинна бути?
Всього відповідей: 799
 
Головна » 2008 » Січень » 17 » Архієпископові Афінському Христодулу виповнилось 69 років
Архієпископові Афінському Христодулу виповнилось 69 років
14:22

«В атмосфері смутку і душевного болю із-за різкого погіршення стану здоров'я відзначається 17 січня 69 років від дня народження глави Еладської Православної Церкви», - пише RNN. - Його домашні і співробітники не приховують свого пригнобленого стану, оскільки бачать, як він слабіє з кожним днем і кожною годиною і, здається, готується піти з цього життя. Вчора у нього не було бажання говорити, він постійно лежав, хоча і не спав, і, здавалося, був занурений в думки і молитви. У зв'язку з цим в Священному Синоді Еладської Православної Церкви почали делікатно готуватися до найнесприятливішого результату хвороби Архієпископа».
Як вже повідомлялось семеро лікарів, цілодобово спостерігають за ієрархом в його резиденції в афінському районі Психіко, які розповсюдили в середу повідомлення про стан здоров'я Христодула, в якому наголошувалося, що «клінічна картина погіршала, при цьому головним її проявом стало різке ослаблення сил Архієпископа».
На даний момент лікарі порахували необхідним відмовитися від боротьби з раковою пухлиною, зосередившись на зміцненні сил хворого за допомогою медичних препаратів.
За словами докторів, «лікування Архієпископа можливе вдома, що відповідає також бажанню самого ієрарха».
Останнім часом лікарі намагалися поєднанням ліків запобігти сильним болям, не давати йому впадати на тривалі періоди в стан сонливості і забуття і, наскільки можливо, запобігати або, принаймні, уповільнювати розвиток хвороби. Збалансувати лікування відповідно до цих чинників дуже нелегко, оскільки ліки дуже сильні і приводять до серйозної побічної дії на організм ієрарха, украй ослаблений останнім часом, пояснили медики.
На думку газети «Ελεύθερος Τύπος», в своєму повідомленні лікарі, «практично визнали, що вичерпали всі можливості науки і більше не можуть яким-небудь чином впливати на стан здоров'я Христодула, що швидко погіршується».
У Першоієрарха Еладської Церкви в червні минулого року були діагностовані рак печінки і рак товстої кишки. У липні він виписався після 42-денного курсу лікування з афінської державної клініки «Арефейон», де йому була зроблена операція на кишечник. Згодом планувалося провести в США операцію по пересадці печінки, проте вона була зупинена, коли хірурги виявили метастази раку в черевній порожнині. Архієпископові, що повернувся із США до Греції, була призначена хіміотерапія вдома.

Категорія: Еладська Церква | Переглядів: 1318 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz