Сб, 20.04.2024, 11:18
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Січень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » 2008 » Січень » 23 » Шанований в РПЦ МП старець Рафаїл підтримує єпископа Диомида і стверджує, що Алексій II йде на поводі у ворогів Церкви
Шанований в РПЦ МП старець Рафаїл підтримує єпископа Диомида і стверджує, що Алексій II йде на поводі у ворогів Церкви
13:10

Авторитетний в РПЦ МП старець ієросхимонах Рафаїл (Берестов), що проживає на даний час в скиту Новоафонського Симоно-кананітського монастиря в Абхазії, розповсюдив своє звернення до "пензенських затворників", що пішли в печеру минулої осені, повідомляє "Портал-credo.Ru". Повний текст звернення розміщений на сайті "Голос істини", проте затворникам він ще не відомий, оскільки Пензенське єпархіальне управління РПЦ МП і місцеві силові структури проводять "експертизу документу". Підтримуючи в цілому антиглобалізаційні погляди затворників, їх відмову приймати нові російські паспорти і ІНН, о. Рафаїл присвячує значну частину свого звернення станові справ в РПЦ МП. Відзначаючи, що "вся єресь в Церкві вносилася єпископами і священиками, зараженими єресю", ієросхимонах нагадує, що покійний митрополит РПЦ МП Іоанн (Сничев) став мучеником в результаті боротьби "проти екуменічної єресі".
"І в наш час, - продовжує о. Рафаїл, - в лоні Церкви Христової є багато хороших єпископів. Це, наприклад, ревні єпископи-сповідники Іполит Хустський і Диомид Чукотський", які борються з єресю і "викривають церковне чиноначаліє ".
Говорячи про Патріарха Алексія II, авторитетний в РПЦ МП старець стверджує: "Він прислухається порад ворогів Церкви і йде у них на поводі. За нього нам, вірним, треба б старанно молитися, щоб він покаявся і виправився". Разом з тим, о. Рафаїл вважає, що ті, "хто його не поминає, той відходить від Церкви в єресь, в розкол".
Ієросхимонах Рафаїл приводить на закінчення свого звернення "надійну ознаку" кінця світу: "Коли святі пророки Ілія і Єнох зупинять дощ і не буде дощу  три з половиною роки. А в цьому, 2007, року, хоч і мало його було, але був дощ".
Старець Рафаїл прийняв черний постриг в 1970-і рр. в Троїце-Сергієвій лаврі, і з тих пір є духовним чадом іншого відомого в РПЦ МП старця - архімандрита Кирила (Павлова), якого також називають духівником нинішнього Патріарха. На початку 1990-х рр. о. Рафаїл переїхав у Валаамський монастир, а потім - на Святу Гору Афон, звідки був депортований грецькою владою разом з достатньо численною братією, що зібралася навколо нього. Останні декілька років ієросхимонах Рафаїл живе в Абхазії, він відомий своїми активними виступами проти глобалізації і екуменізму, які, втім, поєднуються з викриттями в "розколі" тих, хто розриває канонічне спілкування з екуменістами.

Категорія: Різні новини | Переглядів: 1399 |
Всього коментарів: 1
02.02.2008
1. Петро
Читайте також: http://h.ua/story/81125/

Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz