Чт, 18.04.2024, 18:34
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Січень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » 2008 » Січень » 24 » Монастир на Козацьких Могилах відвідав віце-прем’єр Іван Васюник
Монастир на Козацьких Могилах відвідав віце-прем’єр Іван Васюник
20:34

24 січня Свято-Георгіївський чоловічий монастир на Козацьких Могилах (с. Пляшева), під час робочого візиту на Рівненщину, відвідав віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник. В монастирі, який знаходиться на території державного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви», Іван Васильович Васюник оглянув дерев’яний Михайлівський храм XVII ст. та підземним ходом пройшов до козацької усипальниці, де спочивають останки тисяч героїв-козаків, які загинули від польської шляхти під час битви під Берестечком у червні 1651 р. У трьохярусному Георгіївському соборі (1914 р.) віце-прем’єр-міністр відвідав підземний Параскевський храм та головний, Георгіївський, приділ.
На підвищенні перед Георгіївським храмом відбулося незаплановане обговорення накопичених роками проблем цього історичного місця, у якому взяли участь голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук, директор заповідника Леонід Галабуз, благочинний монастиря ієромонах Никон (Гайдай) та особи, які супроводжували гостя з Києва. Основне питання, якого торкнулися при розмові – будівництво нового приміщення для експозиції державного заповідника «Поле Берестецької битви». Зараз експозиція та фонди музею знаходяться у пристосованих приміщеннях – братському корпусі монастиря – що не відповідає сучасним музейним нормам, а розмови про нове приміщення ведуться вже більше 10 років.
Після оглядин експозиції музею, голова облдержадміністрації В. Матчук запропонував гостю ознайомитися з ходом робіт по реконструкції першого поверху братського корпусу, яку проводить власними зусиллями братія монастиря. Віце-прем’єр цікавився життям та побутом ченців. Іван Васюник відмітив, що збереження Козацьких Могил дуже важливе для висвітлення правдивої історії України – героїчної та трагічної.
Віце-прем’єр-міністр Іван Васюник прийняв лист намісника монастиря архимандрита Олексія до прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, у якому братія монастиря просить Уряд України побудувати нове приміщення для державного музею та офіційно повернути Церкві комплекс споруд монастиря.
Прощаючись з шанованим гостем, ієромонах Никон розповів Івану Васюнику, що у 1966 р. майже знищені Козацькі Могили відвідав тодішній заступник голови Ради Міністрів України Петро Тронько, за поданням якого у колишньому монастирі відкрили музей, чим зберегли святиню від руйнування. «Надіємося, що сьогоднішнє Ваше відвідання Козацьких Могил стане доленосним для їх історії», - сказав благочинний монастиря. Іван Васильович Васюник подякував за добрі слова та сказав, що обов’язково передасть привітання та побажання доброго здоров’я академіку Петру Тимофійовичу Троньку.

Прес-служба
Свято-Георгіївського монастиря
на Козацьких Могилах



Категорія: Українські новини | Переглядів: 1718 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz