Чт, 25.04.2024, 10:21
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Січень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Православна Церква в Україні повинна бути?
Всього відповідей: 799
 
Головна » 2008 » Січень » 27 » «Сумісне Причастя всіх християн - моя мета», - заявив генеральний секретар Всесвітньої ради церков
«Сумісне Причастя всіх християн - моя мета», - заявив генеральний секретар Всесвітньої ради церков
19:22

Генеральний секретар Всесвітньої ради церков, Самуель Кобіа, сподівається, що в середині XXI століття християни досягнуть такого ступеня єдності, що зможуть разом причащатися, пише ENI. Кобіа заявив про це 25 січня в інтерв'ю офіційній ватиканській газеті "Оссерваторе Романо". Інтерв'ю екуменічного лідера передувало його сумісній молитві з Папою Бенедиктом XVI в день святкування 100-ліття тижня молитви про єдність християн. "Моє бачення екуменічного руху полягає в упевненості, що в середині 21-го століття ми (тобто християни - ред.) досягнемо такого ступеня єдності, що зможемо незалежно від конфесійної приналежності молитися, служити і причащатися разом", - сказав Кобіа. Кобіа сподівається, що у разі досягнення сумісного Причастя "Церква зможе допомогти людству подолати розділення, і люди по всьому світу зможуть жити разом в мирі і гармонії, не дивлячись на всі особові відмінності і особливості. Я переконаний, - заявив Кобіа, - що відношення між Всесвітньою радою церков і Ватиканом з часом стануть глибшими і ближчими. Особисто я впевнений, що вони досягнуть нових висот".
Самуель Кобіа, методист кенійського походження, став першим в історії африканцем, що очолив ВРЦ. Він також зауважив, що "екуменічне співтовариство і пошук єдності між церквами безумовно грає роль в подоланні спадку двох світових воєн і побудові мирних відносин всередині Європи".
"Поза сумнівом, Другий Ватиканський собор став вододілом в історії міжхристиянських відносин і відкрив двері значущій екуменічній взаємодії між Римською Церквою і Всесвітньою радою церков", - заявив Кобіа.
В даний час в Всесвітню раду церков входять 347 церков, деномінацій і церковних об'єднань, які об'єднують 560 млн. християн з більш, ніж 110 країн світу. У ВРЦ своїх представників мають Православні, Англіканські і Протестантські церкви. Римо-католицька Церква не входить у ВРЦ, але співпрацює з нею в багатьох проектах.

Категорія: Різні новини | Переглядів: 1268 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz