Пт, 29.03.2024, 15:37
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Лютий 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2008 » Лютий » 4 » Про процедуру обрання Предстоятеля Еладської Православної Церкви
Про процедуру обрання Предстоятеля Еладської Православної Церкви
17:59

На цьому тижні, в четвер, 7 лютого відбудуться вибори нового Глави Еладської Православної Церкви (попередній Предстоятель цієї Церкви Блаженнійший Архієпископ Афінський і всієї Елади Христодул помер 28 січня). Ієрархам належить ухвалити непросте рішення, від результату якого залежатиме курс, який обере Церква надалі. Згідно Статуту Еладської Православної Церкви правом бути обраними володіють всі єпархіальні архієреї (причому не тільки Еладської, але і інших грекомовних Помісних Православних Церков), що є по народженню греками, а також кандидати на висвячення в архієрейський сан. Правом голосу володіють тільки правлячі архієреї. Обрання відбувається шляхом таємного голосування в Афінському кафедральному Благовіщенському соборі у присутності міністра національної освіти і релігій Греції. До складу виборчої комісії входять: Голова (старший по хиротонії архієрей), два заступники (митрополити) і секретар (молодший по хіротонії архієрей). Для кворуму необхідна наявність не менше 2/3 від всієї кількості архієреїв Еладської Православної Церкви.
Обраним вважається кандидат, що набрав абсолютну більшість голосів. Якщо ж при першому голосуванні кандидат не набирає абсолютної більшості голосів, то допускаються два повторні голосування. При третьому голосуванні обраним вважається той, хто набере відносну більшість голосів. При рівності голосів Архієпископ обирається жеребом. Будь-який протест проти когось з кандидатів або проведення процесу голосування йде у виборчу комісію у письмовій формі до закінчення голосування. Ухвали по протестах виносить міністр національної освіти і релігій, у разі його відсутності - виборча комісія. Рішення апеляції не підлягають.
Новообраний Архієпископ виголошує слово на нареченні у присутності Архієрейського Синоду (Собору), а Постійний Священний Синод того ж дня оголошує про обрання міністерство національної освіти і релігій. У п'ятиденний термін видається президентський указ про визнання і поставлення Архієпископа. Після публікації президентського указу в офіційній газеті уряду Греції Архієпископ складає присягу перед Президентом у присутності членів Постійного Священного Синоду і міністра національностей, освіти і релігій: «Своїм архієрейським саном підтверджую, що і всіма силами, за допомогою божественної благодаті, виконуватиму обов'язки Архієпископа, незмінно дотримуючись правил святих апостолів і соборів і зберігаючи священне передання. Заявляю про підпорядкування конституції і державним законам». Після закінчення присяги слідує чин інтронізації в кафедральному соборі міста Афін.

Категорія: Еладська Церква | Переглядів: 1724 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz