Чт, 28.03.2024, 10:45
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Лютий 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » 2008 » Лютий » 7 » Новим Предстоятелем Еладської Церкви обраний митрополит Фівейський і Лівадійський Ієронім
Новим Предстоятелем Еладської Церкви обраний митрополит Фівейський і Лівадійський Ієронім
13:43

7 лютого 2008 року в Благовіщенському кафедральному соборі міста Афін відбулися вибори Предстоятеля Еладської Православної Церкви. Блаженнійшим Архієпископом Афінським і всієї Елади обраний митрополит Фівейський і Лівадійський Ієронім. Ліхтар перед кафедральним собором Афін тричі включився і згас, повідомляючи про те, що обраний новий Архієпископ. Присутні віруючі зустріли цю звістку аплодисментами, передає RNN і Romfea.
Архієпископ Ієронім обраний в другому турі голосування, отримавши більше половини голосів 43 із 75.
Митрополит Ієронім має великий авторитет в Синоді і серед віруючих. Він висував свою кандидатуру і на виборах Предстоятеля Церкви в 1998 році, але з різницею в декілька голосів поступився Архієпископові Христодулу.

Біографічна довідка

Митрополит Фівейський і Лівадійський Ієронім (у миру Іоаніс Ліапіс) народився в 1938 році в містечку Інофіта в Беотії. Закінчив філософський і богословський факультети Афінського університету в 1967 році. Закінчив аспірантури Грацського (Австрія), університетів Регенсбургського і Мюнхенського. Деякий час працював в Афінському археологічному товаристві.
Рукоположений в диякона і пресвітера в 1967 році. Обіймав посади: протосинкел Фівейської і Лівадійської митрополії (1967-1978), настоятель монастирів Преображенського Сагмата (1971-1977) і преподобного Луки (1977-1981), Генеральний Секретар Священного Синоду Еладської Церкви (1978-1981).
Архієрейська хиротонія відбулася 4 жовтня 1981 року.
Преосвященний Ієронім був членом наступних Синодальних комісій: стипендіальної, з церковної освіти, з церковної власності, по зв'язках Церкви і держави. Виконував обов'язки помічника головного редактора радіостанції Еладської Церкви.
Очолювана владикою Ієронімом Фівейська митрополія займає перше місце серед митрополій Еладської Православної Церкви по кількості кліриків, що мають наукові ступені або диплом про вищу богословську освіту.
Преосвященний Ієронім - автор багатьох статей, досліджень і праць з богословської, соціальної і історичної тематики. За книгу «Середньовічні пам'ятники Евбєї» в 1970 році був нагороджений премією Афінської академії наук.
Митрополит Ієронім - почесний доктор медичного факультету університету Крайова (Румунія) і президент Грецького кардіологічного товариства.

Категорія: Еладська Церква | Переглядів: 1891 |
Всього коментарів: 3
08.02.2008
3. ультрас
Хоча б не був "ЕДИОТ-ом"!

07.02.2008
2. СТАС (angel)
Ось як вітає Алєксій нового Предстоятеля.
"Святейший Патриарх Алексий молитвенно пожелал новому Предстоятелю «крепости душевных и телесных сил в предстоящем многотрудном Первосвятительском служении на благо Элладской Православной Церкви» и выразил уверенность в том, что теплые отношения между Русской и Элладской Церквами-Сестрами будут сохраняться и в дальнейше[i]м."

І ще:
Русская Православная Церковь намерена развивать дружеские отношения с Элладской Православной Церковью при новоизбранном Архиепископе Афинском и всей Эллады Иерониме, сообщил секретарь по межправославным отношениям Отдела внешних церковных связей Московского Патриархата протоиерей Николай Балашов.

«Уверен, что после избрания сегодня митрополита Фивейского Иеронима предстоятелем Элладской Церкви теплые, сердечные, дружеские отношения, которые давно существуют между Русской и Элладской Церквами, будут сохраняться и развиваться», — сказал отец Николай в интервью РИА «Новости» в четверг. «В России Христодулоса хорошо знали как большого друга Русской Православной Церкви», — заключил отец Николай.

Цікаво що Румунського Патріарха теж дуже тепло вітали, називаючи другим Петром Могилою, а що зараз? Подібне відбудеться і в даному випадку, тому що даний новообраний Предстоятель не буде москвофілом це однозначно! biggrin


07.02.2008
1. квазар
А як у цього владики стосунки з Москвою?

Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz