Пт, 19.04.2024, 03:48
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Лютий 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » 2008 » Лютий » 12 » У Єгипті суд вперше визнав право християн, що перейшли в іслам, знову прийняти християнство
У Єгипті суд вперше визнав право християн, що перейшли в іслам, знову прийняти християнство
10:29

У Єгипті відбулася безпрецедентна подія: у минулу суботу єгипетський суд ухвалив, що держава повинна визнати право християн, що перейшли в іслам, на повторну зміну релігії. Донині в подібних випадках єгипетські суди дотримувалися традиційного трактування ісламських законів, що забороняють перехід з ісламу в будь-яку іншу релігію незалежно від того, до якого віросповідання людина належала у минулому. В основі єгипетської законодавчої системи лежить французька світська система; питання шлюбу і розлучення, навернення в релігію регулюються релігійними нормами домінуючої громади. У Єгипті переважає мусульманське населення, хоча є і чимала кількість християн, що належать до громади коптів.
Верховний адміністративний суд Єгипту ухвалив, що 12 чоловік, які перейшли в іслам з християнства, але згодом знову змінили своє рішення, мають повне право на повернення до свого первинного віросповідання, яке повинно бути вказане в їх офіційних документах.
Влада дозволила цим людям внести зміни до графи "віросповідання" в їх посвідченнях особи, коли вони перейшли з християнства в іслам, але відмовлялися зробити це, коли ті вирішили знову прийняти християнство.
"Це дає надію сотням християн-коптів, які звернулися в іслам і не могли знову прийняти християнство", - вважає єгипетський правозахисник Мамдух Нахла.
За його словами, ще близько 450 подібних випадків розглядаються в суді, і це означає, що число людей, охочих знову прийняти християнство, росте.
Це рішення Верховного адміністративного суду відміняє рішення, прийняте судом нижчої інстанції в квітні минулого року, згідно якому держава не визнавала за людиною, що перейшла з християнства в іслам, права на повернення до первинної релігії, оскільки це порушує закони ісламу про віровідступництво.
Суд зобов'язав міністерство внутрішніх справ Єгипту видати позивачам свідоцтва про народження і посвідчення осіб, в яких вказано, що вони християни.

Christian Today
Категорія: Різні новини | Переглядів: 1633 |
Всього коментарів: 2
12.02.2008
2. криптос
Андрієві: "Зарежем!"

12.02.2008
1. Андрій (Андрій)
Ріспект мусульманам Єгипту smile
Цікаво - яка реакція в С. Аравії на такий "лібералізм"

Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz