Сб, 20.04.2024, 04:30
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Лютий 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » 2008 » Лютий » 16 » Відбулася інтронізація нового предстоятеля Еладської Православної Церкви
Відбулася інтронізація нового предстоятеля Еладської Православної Церкви
20:37

У Благовіщенському кафедральному соборі Афін у суботу 16 лютого відбулася інтронізація нового предстоятеля  Еладської Православної Церкви  Архієпископа Афінського і всієї Елади Ієроніма, повідомляє RNN. Під час урочистої служби місцеблюститель Архієпископського престолу митрополит Карістійський Серафим передав новому предстоятелю церкви жезл, що символізує владу правлячого архієрея Еладської Церкви . На церемонії був присутній епископат Церкви, керівництво Греції на чолі з президентом Каролосом Папульясом і прем'єр-міністром Костасом Караманлісом, представники політичних партій, делегації Помісних Церков.
Від імені держави, від якої Церква в Греції не відокремлена, нового Архієпископа привітав міністр освіти і релігій Евріпідіс Стиліанидіс. «Держава підтримуватиме вас у всіх конструктивних починаннях, у всіх творчих ініціативах», — сказав Э.Стиліанидіс. Міністр, а також спікер парламенту Дімітріс Скуфас, мер Афін Нікітас Какламаніс та інші незмінно завершували свої промови словом «Аксіос!» («Достойний!»), на яке відгукувалися всі що зібралися в соборі.
Новий предстоятель церкви, стоячи на кафедрі в святковому облаченні, виголосив промову під час інтронізації. Архієпископ Ієронім дав зрозуміти, що не продовжуватиме лінію свого попередника Архієпископа Христодула, який вважав за необхідне брати участь в політиці держави і нерідко енергійно протестував проти рішень влади. «Я не збираюся робити програмні заяви. Церква — не від світу цього, її місія — не конфронтація і не зіставлення своєї ідеології чужій, інакше ми були б не церквою, а релігійною партією... Ми не політики, а церковні мужі», — сказав Архієпископ Ієронім.
Він також повторив заклик свого попередника до молоді. «Приходьте в церкву без жодних умов. Ми не тільки запрошуємо вас, але і самі вийдемо назустріч», — сказав архієпископ. Він висловив пошану Константинопольському Патріархату, з яким у минулому конфліктував архієпископ Христодул, і закликав до єдності Православні Церкви перед лицем сучасних викликів. Архієпископ також висловив готовність Церкви допомагати у вирішенні проблем суспільства.

Категорія: Еладська Церква | Переглядів: 1890 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz