Ср, 24.04.2024, 17:23
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Лютий 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » 2008 » Лютий » 29 » Катерина Ющенко стала християнкою року
Катерина Ющенко стала християнкою року
20:34

За результатами всеукраїнського конкурсу, що проводила Спілка християнських письменників України, Катерина Ющенко отримала почесне звання "Людина року в християнстві – 2007 року". Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН голова Спілки ХПУ Костянтин Шаповалов. Він зазначив, що це преміювання відбувається вперше, але висловив сподівання, що воно стане традиційним і щорічним. Ідея конкурсу була озвучена на одному з перших засідань Ради Спілки і виникла у зв’язку з тим, що організація християнських письменників вважає за необхідне внести свій вклад у те, "щоб виявляти кожного року людину достойну з християнської точки зору і людину віруючу, котра внесла найбільший внесок в розповсюдження християнських, моральних, біблійних цінностей в нашій державі, нашому суспільстві".
Як зазначив Шаповалов, згідно з Положенням конкурсу про присудження почесного звання, кандидатами можуть бути особи, які сповідують християнську віру, зробили значний внесок в утвердження християнських цінностей в житті, культурі, свідомості народу України за останній рік. Право голосу за того чи іншого кандидата на почесне звання мають голови християнських конфесій та об’єднань, а також християнські видання.
Шаповалов повідомив, що для визначення лауреата на звання "Людина року в християнстві – 2007 р." до нового року, на початку грудня, Спілкою було розповсюджено 53 листи на різні організації, з яких 24 листи – головам конфесій та об’єднань християнських церков, а також 29 – видавництвам. Всього проголосувало 24 організації, із них 13 – голови конфесій та об’єднань християнських церков, 11 – видавництв.
Спектр кандидатур, за його інформацією, був дуже широким – 15 чоловік, серед яких, крім представників церков називались, зокрема, Юлія Тимошенко, Леонід Черновецький, Олександр Турчинов, Василь Онопенко та інші.
"Але більшість кандидатів обмежилися одним голосом саме тих, хто їх пропонував. І безумовна більшість голосів була отримана головою наглядової ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000", дружина Президента України – Катерина Ющенко. Вона перемогла і повинна отримати приз. Це перший, я хочу сказати, історичний приз "Людина року в українському християнстві", – наголосив Шаповалов.
Він продемонстрував присутнім приз для нагороди, який виготовлено підприємством "Геральдомайстер", що виконує замовлення з виготовлення державних нагород України.
Шаповалов повідомив також, що Спілка ХПУ, як засновник призу, брала участь в голосуванні і віддала свій голос саме за пані Катерину. Пояснюючи вибір Спілки, Шаповалов зазначив, що пріоритетом для Катерини Ющенко стало: представлення України в світі, благодійна діяльність та значний внесок у розвиток національної культури.
Організатори конкурсу планують передати нагороду для лауреата в понеділок під час запланованої зустрічі у фонді "Україна –3000".

Категорія: Українські новини | Переглядів: 1830 |
Всього коментарів: 1
23.07.2008
1. роман (роман)
піар набув широкого розмаху

Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz