Чт, 25.04.2024, 16:35
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » 2008 » Березень » 10 » Вперше в історії Константинопольський Патріарх і Римський Папа виступлять разом на Всесвітньому з'їзді римо-католицьких єпископів
Вперше в історії Константинопольський Патріарх і Римський Папа виступлять разом на Всесвітньому з'їзді римо-католицьких єпископів
12:38

Патріарх Константинопольський Варфоломій, який відвідав з візитом Рим з нагоди 90-ліття заснування Папського східного інституту, випускником якого він є, зустрівся вранці 6 березня з Папою Римським Бенедиктом XVI. Впродовж останніх трьох років Предстоятелі двох Церков зустрічаються вже третій раз. Перша зустріч Папи і Патріарха відбулася під час візиту Понтифіка на Фанар 30 листопада 2006 року на престольне свято Константинопольської Православної Церкви – день пам'яті її засновника святого апостола Андрія Перзвозванного. Друга зустріч відбулася минулого року в жовтні, під час візиту Патріарха Константинопольського до Неаполя.
У зустрічі взяв також участь митрополит Пергамський Іоан (Зізулас), православний співголова Змішаної міжнародної комісії по богословському діалогу між Католицькою і Православною Церквами. Під час бесіди Римський єпископ пішов на безпрецедентний історичний крок, запросивши Константинопольського Патріарха виступити з сумісним зверненням на церемонії відкриття Всесвітнього з'їзду римо-католицьких єпископів 18 жовтня поточного року в Римі. У католицькому оточенні пояснили, що подібна дія відображає бажання Папи ще більше укріпити довіру, яка упевнено утверджується між двома Церквами. «Папа і Патріарх звернуться до католицьких єпископів, підкресливши значення діалогу, а також, що наш загальний тисячолітній шлях сильніший за всі відмінності, які привели або виникли після розколу», відзначив грецькій газеті Кathimerini католицький клірик, відповідальний за ведення богословського діалогу.
Православні, даючи оцінку даній події, вважають, що сам факт запрошення зобов'язаний поглибленню спілкування між двома Церквами. Визначну роль в подібному розвитку подій зіграли результати недавньої зустрічі Змішаної комісії по богословському діалогу в Равені в жовтні минулого року.
Як стало відомо, Предстоятелі Римської і Константинопольської Церков звершили сумісну молитву в каплиці святого Урбана VIII в апостольському палаці. Ввечері Патріарх Варфоломій очолив наукове засідання з приводу ювілейних торжеств.
Папа Римський Бенедикт XVI також запросив Патріарха Константинопольського Варфоломія відвідати з офіційним візитом Ватикан на престольне свято засновника Римської Церкви – святого Апостола Петра 29 червня, пише Кathimerini.

Категорія: Міжконфесійні стосунки | Переглядів: 1885 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz