Сб, 20.04.2024, 07:53
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » 2008 » Березень » 12 » Релігійні лідери проти насильства на Святій Землі
Релігійні лідери проти насильства на Святій Землі
15:24

Єрусалимський Патріарх Феофіл III, вірменський Єрусалимський Патріарх Торгом Манукян, латинський Єрусалимський Патріарх архієпископ Мішель Саббах і Кустод Святої Землі отець П’єрбатіста Піцабалла надіслали співчуття лідерам Палестини і Ізраїлю у зв'язку з черговим спалахом насильства в Газі і терактом в релігійній школі в Єрусалимі, передає агентство Zenit. З кінця лютого Ізраїль проводить операцію проти руху ХАМАС, що здійснює ракетний обстріл ізраїльської території. Минулої середи бойові дії були припинені після того, як ракетний і мінометний обстріл з боку сектору Гази різко припинився. Операція в Газі, яка понесла життя близько 130 палестинців і декількох ізраїльтян, стала одним з самих кровопролитних епізодів палестино-ізраїльського протистояння за останні роки.
У листі президенту Палестинської автономії Махмуду Аббасу духовні лідери християн Святої Землі висловили співчуття у зв'язку з численними жертвами насильства, що охопило Газу.
«Ми знаємо, що Ви докладаєте всі зусилля для того, щоб досягнути всеосяжного і справедливого миру, — підкреслили автори послання. — Проте, ми закликаємо Вас зробити все можливе, щоб знайти швидкі і адекватні шляхи відновлення єдності палестинського народу. Зціліть всі рани, щоб покласти край трагедії, жертвою якої ми всі стали, сьогодні більш ніж коли б то не було».
Християнські лідери також закликали Аббаса «сприяти досягненню домовленостей з ізраїльською владою щодо припинення насильства».
У посланні прем'єр-міністру Ізраїлю Ехуду Ольмерту і Головному раввинату Ізраїлю релігійні керівники Святої Землі також закликають «зупинити пекельне коло насильства, жертвами якого ми всі стали».
Вони висловили глибоку печаль у зв'язку із загибеллю восьми студентів релігійної школи «Мерказ Харав» в Єрусалимі (розстріляних в минулий четвер палестинським терористом).
«Необхідний тільки мир. Потрібно знайти нові рішення для землі, яку Всемогутній назвав Святою для єврейського народу і для палестинців», — переконані Патріархи християнських Церков.

Категорія: Міжнародні новини | Переглядів: 1905 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz