Ср, 24.04.2024, 01:21
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Православна Церква в Україні повинна бути?
Всього відповідей: 799
 
Головна » 2008 » Березень » 21 » Алексій пообіцяв Лукіянику приїхати в Україну
Алексій пообіцяв Лукіянику приїхати в Україну
07:56

Патріарх Алексій II і члени Синоду зустрілися 17 березня 2008 р., в престольне свято Данілова монастиря, з делегацією Союзу православних братств України, повідомляє «Українське Православ’я» з посиланням на «Портал-Credo.Ru». Зустріч відбулася в патріаршій резиденції в Даніловому монастирі після святкової літургії в день пам'яті преп. Даниїла Московського. Цього дня обитель святкувала 25-річчя свого відродження. Українська делегація складалася з декількох десятків членів з восьми областей на чолі зі співголовою Союзу православних братств, головою СПБУ В. Лукіяником.
Члени делегації висловили Патріарху і членам Синоду свою стурбованість загрозою автокефалії Української Православної Церкви і висловилися за тісніше адміністративне єднання з Московським патріархатом.
Прозвучало наполегливе прохання до Патріарха приїжджати на Україну, а також побажання – у разі неможливості уникнути автокефалії узяти під свій омофор ті храми і монастирі, які побажають залишатися в Московському патріархаті. Особливе прохання було висловлене відносно гнаного єпископа Іполита. [Останнє дивно, враховуючи, що єпископ Іполит є прихильником єпископа Діоміда, який звинувачує главу РПЦ Алексія II і видних синодалів ледь не в єресі – ред.]
Патріарх Алексій завірив ходоків з України, що не допустить  розділення. «Ми за єдність і розділення не допустимо, нашу паству на Україні в біді не залишимо, на Україну обов'язково приїдемо», - підкреслив Алексій II.
Того ж дня українська делегація була присутня на заупокійній літії в церкві свт. Ніколи на Берсенівці за покійним першоієрархом РПЦЗ МП митрополитом Лавром, почесним опікуном церкви.
Після літії в центрі Союзу Православних братств на Берсенівській набережній відбулися збори СПБ, присвячені ситуації на Україні і майбутньому візиту на Україну Патріарха Алексія. Була намічена програма дій по боротьбі із загрозою автокефалії.
Ухвалено рішення до Великодня провести молитовні стояння і хресні ходи по всіх регіонах України і Росії – за церковну єдність, проти автокефалії Української Православної Церкви.
У зверненні до Патріарха Московського Алексія було висловлене прохання поблагословити піднести у всіх храмах Московського патріархату спеціальні молитви за єдність Церкви, проти розділень.

 
Категорія: Різні новини | Переглядів: 4434 |
Всього коментарів: 3
07.06.2008
3. Діоклетіан (agius07)
я трішки незгідний з Марком через те що сам можу назвати багато Філаретівських негарних вчинків sad

24.03.2008
2. protos (protоs)
Цікаво...., а рішення Синоду УПЦ (МП) з оцінкою діяльності цих "православных граждан" вже в розрахунок не береться.....
Показово.....
от вам і "самостійність в управлінні" у всій своїй красі...

22.03.2008
1. Марко Супронюк (Марко)
Нарешті Алексій признав що його церква на Україні у халепі. Цей галас який він тепер вчинив про те як він не дозволить "розколу", це хапання потопаючого за соломинку. Зверніть увагу, це той самий Алексій який поїхав у Європу звинувачувати їх у порушенні прав людини (таке враження він не бачить що твориться в Росії) та той самий Алексій який шепотів Путіну на вухо щоб той будував більше ядерної зброї. Це так поводиться глава церкви?

Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz