Вт, 16.04.2024, 16:34
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » Міжнародні новини

Велике освячення води на річці Йордан очолив Єрусалимський Патріарх Феофіл, повідомляє Romfea.gr. Освячення відбулось при великому скупченні віруючих Єрусалимської Церкви та паломників зі всього світу. Під час освячення Йорданських вод були присутні і представники інших релігій. Пат ... Детальніше »»
Дата: 19.01.2008 | Коментарі(0)


Особливим стане цього року свято Хрещення Господнього в Грузії. Після урочистої літургії в кафедральному соборі Пресвятої Трійці Католікос-Патріарх Ілія II здійснить таїнство хрещення. Більше 500 новонароджених стануть хрещениками Ілії II, повідомляє агентство «Romfea.gr». Як відомо, 14 груд ... Детальніше »»
Дата: 18.01.2008 | Коментарі(0)

15 січня відбулось позачергове засідання Синоду Кіпрської Православної Церкви під головуванням її Предстоятеля Архієпископа Хризостома ІІ, повідомляє Romfea.gr. На Синоді розглянуто питання забеспечення кліриків зарп ... Детальніше »»

Дата: 16.01.2008 | Коментарі(0)


Після декількох тижнів мовчання знову розпочалися передачі християнського телевізійного каналу «Аль-махед» («Різдво») - єдиного на Святій Землі, повідомляє Agnuz з посиланням на Радіо Ватикану. Приватна телевізійна станція, споруджена в декількох кілометрах від Базиліки Різдва у Вифлеємі, відкрилася в 1996 році з ініціативи православного підприємця Саміра Кумсиха, засновника і директора «Аль-махед» впродовж 11 років. Телеканал пропонує різноманітні програми, звернені перш за все до християн. Проте в ній є і передачі ... Детальніше »»
Дата: 15.01.2008 | Коментарі(0)


В Кенії вже другий тиждень безлад із-за президентських виборів. Загинуло вже більше 600 чоловік, повідомляє «Православ'я.Бг». Кенійський архієпископ Макарій (Олександрійський патріархат) повідомляє, що багато будинків православних християн спалено, а постраждалі переховуються в храмі св. Георгія в Найробі, що знаходиться в районі безпорядків. Спалені також будинки деяких священиків, у вогні загинуло все майно. На даний час священики разом з сім'ями живуть в будівлі православної семінарії в Найробі, яка припинила заня ... Детальніше »»
Дата: 14.01.2008 | Коментарі(0)


За повідомленням представників Вранської єпархії Сербської Православної Церкви албанські терористи на свято Різдва Христового осквернили в черговий раз церкву Святого Георгія в селі Ораовіца на півдні Сербії. Колись Ораовіца була найбільшим сербським селом, але починаючи з 1996 р. в селі не залишилося жодного серба. Серби вимушені були покинути рідні місця під постійним тиском албанських екстремістів. Після цього були зруйновані і осквернені всі сербські могили в Ораовіце. Аналогічні події мали місце і відносно церкви Св. пророка Ілії, яку албанські терористи осквернял ... Детальніше »»
Дата: 14.01.2008 | Коментарі(0)


Акцію проти абортів влаштували представники Російської Православної Церкви у Санкт-Петербурзі. Під стінами Казанського собору вони запалили 5000 свічок - саме стільки раз щодня переривають вагітність у Росії. За даними статистики, упродовж року аборти роблять понад півтора мільйона жінок. Православна церква вважає це тяжким гріхом - смерть ненародженої дитини прирівнюється до убивства. Акцію проти перериван ... Детальніше »»
Дата: 13.01.2008 | Коментарі(0)


Бесарабська митрополія офіційної Румунської Православної Церкви надіслала лист протесту в Раду Європи, заявивши про "акти залякування" з боку молдавської влади на адресу священиків цієї Церкви, повідомляє Портал-Credo.ru. Митрополит Бесарабський Петро (Педурару), якого в РПЦ МП називають "розкольником" і "забороненим єпископом", заявив, що президент Молдови Володимир Воронін втручається в церковні справи, переслідує митрополію, її священиків, причому не тільки громадян Румунії. "Пр ... Детальніше »»
Дата: 13.01.2008 | Коментарі(0)


Влада Молдавії зажадала від чотирьох священнослужителів і черниці з Бесарабської митрополії покинути територію країни. У провину клірикам цієї митрополії Румунського Патріархату, канонічний статус якої не визнається РПЦ, ставиться відсутність дозволу на перебування і роботу на території Молдавії. Канцлер Бесарабської митрополії диякон Андрій Делеу розцінив інцидент як "нову хвилю переслідувань" проти представників даної юрисдикції, зроблених "політичним керівництвом республіки". Керівництво митрополії, за словами диякона, має намір "в найближчий час" звернутися до Євро ... Детальніше »»
Дата: 13.01.2008 | Коментарі(0)


Поліція турецького середземноморського курорту Анталья запобігла 31 грудня замаху на священика місцевої церкви святого Павла Рамазана Аркана (Ramazan Arkan), передає РІА Новини з посиланням на телекомпанію Cnn-turk. Напад на священнослужителя готував 25-річний турок, який затриманий поліцією. На першому ж допиті він признався, що зважився убити священика під впливом популярного в Туреччині серіалу про мафію "Долина вовків". Різні ЗМІ по-різному вказують конфесійну приналежність о. Рамазана Аркана. За даними ... Детальніше »»
Дата: 10.01.2008 | Коментарі(0)

« 1 2 3 4 5 ... 8 9 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz