Чт, 28.03.2024, 18:49
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » Міжцерковні стосунки

22 листопада в Троянському монастирі (Болгарія) відбулися переговори між представниками Московського і Румунського Патріархатів. Делегацію Румунської Православної Церкви представляли архієпископ Тарговіштський Ніфонт, єпископ Нижньодунайський Кассіан, вікарій Патріарха Румунського єпископ Кимпінський Кипріан, Патріарший радник протоієрей Михайло Тіца і В. Кубряков. Російську Православну Церкву на переговорах представляли митрополит Чернівець ... Детальніше »»
Дата: 24.11.2007 | Коментарі(0)


22 листопада в Троянському монастирі (Болгарія)  переговори між делегаціями Російської і Румунської Православних Церков про канонічний конфлікт з приводу трьох єпархій, утворених Румунською Церквою в жовтні цього року на території республіки Молдови, почалися зі скандалу, повідомляє сайт pravoslavie.bg.
На початку зустрічі, посилаючись на те, що не було повідомлення ... Детальніше »»
Дата: 23.11.2007 | Коментарі(0)


Румунський Патріархат запропонував Російській Православній Церкві провести в Греції або на Кіпрі консультації з проблеми канонічного визнання Бессарабської митрополії. "Якщо зараз неможливий діалог в Москві, він може бути організований в іншій країні, бажано з православною більшістю, як, наприклад, Греція або Кіпр, щоб постійно зберігати атмосферу православної єдності і взаєморозуміння", - мовиться в заяві, опублікованій на ... Детальніше »»
Дата: 06.11.2007 | Коментарі(0)


Заснування на території Молдавії і Придністров'я трьох єпархій Румунської Православної Церкви є тимчасовим рішенням. З такою заявою виступив представник Румунської Патріархії в Молдавії Петро Педурару|. «Коли складуться сприятливі умови, єпархії перемістяться в відповідні| українські міста, - заявив він. - Поки ж вони діятимуть на території Молдавії».
Молдавська митрополія Російської православної церкви назвала рішення синоду Румунської православної церкви «прямим і агресивним втручанням в канонічну ... Детальніше »»
Дата: 06.11.2007 | Коментарі(3)


Македонська Православна Церква повинна шукати вирішення конфлікту з Сербською Православною Церквою спираючись на Вселенську патріархію, а також шляхом переговорів з Белградом, заявив в інтерв'ю македонським газетам представник Болгарської Православної Церкви митрополит Варненський і Великопреславський Кирило.
На думку болгарського ієрарха, проблема взаємовідносин між Сербською ... Детальніше »»
Дата: 06.11.2007 | Коментарі(5)


Сьогодні із Олександрії предстоятель Православної Церкви Чеських земель архієпископ Христофор висловив задоволення від зустрічі з предстоятелем Олександрійської Православної Церкви Феодором ІІ. В Благовіщенському соборі Олександрійської грецької спільноти, в присутності генерального консула ... Детальніше »»
Дата: 05.11.2007 | Коментарі(0)


Архієпископ Американський Димитрій (Константинопольський Патріархат) зустрівся з предстоятелем Вірменської Церкви Καρέκιν Β΄, у Вірменському кафедральному соборі Манхетена. Це вже друга подібна зустріч між двома предстоятелями. В рамках зустрічі обговорено різні питання духовного і вселенського значення. Предстоятель Вірменської Церкви торкнувся "хоробрості Вселенського Патріарха" і зайняв міцну поз ... Детальніше »»
Дата: 05.11.2007 | Коментарі(1)


Зустріч Святійшого Патріарха Філарета з впливовим конгресменом США викликала неабияке занепокоєння з боку Відділу зовнішних церковних зв'язків МП. Коментуючи цю подію, керівнік прес-служби УПЦ Василь Анісімов навіть висловив сподівання, що за участь у зустрічі американського конгресмена буде відлучено від Церкви Архієпіскопом Христодулом. Втім це твердження п. Анісімов ... Детальніше »»
Дата: 03.11.2007 | Коментарі(0)


Діалог з Македонською Православною Церквою продовжується і в ньому відбувається певний прогрес, заявив єпископ Шабацко-Вальовській Лаврентій Сербської Православної Церкви. «Проблеми у відносинах між Сербською і Македонською Православними Церквами розв'язуються в рамках комісії, яка була спеціально створена двома Церквами. Вона працює на зближення, і ми сподіваємося, що з ... Детальніше »»
Дата: 02.11.2007 | Коментарі(0)


Ікона Пресвятої Богородиці Колхідська сьогодні доставлена до Грузії з Греції, повідомляє «Новости-Грузия». Ікону з благословення патріарха Католікоса всієї Грузії Ілії ІІ спеціально написали ченці Святої Афонскої гори для Потійського кафедрального собору. Раніше з Греції в Тбілісі були доставлені копії чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Достойно є» (24 травня  2007 року) і ч ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 3 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz