Пт, 26.04.2024, 08:19
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » 2007 » Листопад » 24 » Румунський патріархат не прислухався до прохань Синоду РПЦ
Румунський патріархат не прислухався до прохань Синоду РПЦ
10:28

22 листопада в Троянському монастирі (Болгарія) відбулися переговори між представниками Московського і Румунського Патріархатів. Делегацію Румунської Православної Церкви представляли архієпископ Тарговіштський Ніфонт, єпископ Нижньодунайський Кассіан, вікарій Патріарха Румунського єпископ Кимпінський Кипріан, Патріарший радник протоієрей Михайло Тіца і В. Кубряков. Російську Православну Церкву на переговорах представляли митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату єпископ Егорєвський Марк, єпископ Бельцкий і Фелештський Маркелл, секретар по міжправославних відносинах Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату протоієрей Микола Балашов, співробітник Київської митрополії священик Сергій Балакун.
Предметом переговорів був стан, що склався в результаті прийнятого в жовтні 2007 року рішення Священного Синоду Румунської Православної Церкви про утворення трьох її єпархій на так би мовити канонічній території Московського Патріархату. Делегація Російської Православної Церкви донесла до румунської сторони позицію Московського Патріархату з даного питання, раніше виражену в заяві Священного Синоду від 6 листопада 2007 року, і призвала ради збереження братерських відносин між двома Патріархатами переглянути ухвалене в жовтні рішення.
Проте зустріч представників православних церков закінчилася безрезультативно. Зокрема румунське видання Cronica Romana повідомляє, що "в ході зустрічі, румунська делегація заявила, що Республіка Молдова ніколи не входила в канонічну територію Російської Православної Церкви".



Категорія: Міжцерковні стосунки | Переглядів: 1711 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz