Чт, 28.03.2024, 19:52
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Листопад » 06

Церква в селі Зуурхузен на півдні Німеччини відібрала у Пізанської башти титул найпохиленішої, повідомляє Daily Telegraph. Кут нахилу зуурхенськой каплиці складає зараз 5,19 градуси, тоді як Пізанська башта нахилена на 3,97 градуси. Офіційні представники Книги рекордів Гіннесу підтвердили світовий рекорд. Представники села подали заявку на реєстрацію в Книзі в червні 2007 року. Церква в Зуурхузені була побудована в середині XIII століття. Башта зав ... Детальніше »»
Дата: 06.11.2007 | Коментарі(0)


Румунський Патріархат запропонував Російській Православній Церкві провести в Греції або на Кіпрі консультації з проблеми канонічного визнання Бессарабської митрополії. "Якщо зараз неможливий діалог в Москві, він може бути організований в іншій країні, бажано з православною більшістю, як, наприклад, Греція або Кіпр, щоб постійно зберігати атмосферу православної єдності і взаєморозуміння", - мовиться в заяві, опублікованій на ... Детальніше »»
Дата: 06.11.2007 | Коментарі(0)


На черговому засіданні Національної ради з питань культури і духовності при Президентові України, що відбулося під головуванням радника Глави держави Миколи Жулинського, схвалено ініціативу проведення Всеукраїнського форуму інтелігенції. Ухвалено також звернення до Глави держави з проханням ініціювати перед урядом створення Корецького де ... Детальніше »»

Дата: 06.11.2007 | Коментарі(0)


З 8 листопада у Луцьку розпочинається міська благодійна акція «Відроджуймо історичні святині», присвячена 390 річниці створення Луцького Хресто-Воздвиженського братства, повідомляє «Західна iнформаційна корпорація». Мета акції – зібрати кошти для реставрації Хресто-Воздвиженської церкви та будівлі братської школи.
8 листопада у Народному домі «Просвіта» розпочнеться ... Детальніше »»
Дата: 06.11.2007 | Коментарі(0)


Заснування на території Молдавії і Придністров'я трьох єпархій Румунської Православної Церкви є тимчасовим рішенням. З такою заявою виступив представник Румунської Патріархії в Молдавії Петро Педурару|. «Коли складуться сприятливі умови, єпархії перемістяться в відповідні| українські міста, - заявив він. - Поки ж вони діятимуть на території Молдавії».
Молдавська митрополія Російської православної церкви назвала рішення синоду Румунської православної церкви «прямим і агресивним втручанням в канонічну ... Детальніше »»
Дата: 06.11.2007 | Коментарі(3)


Македонська Православна Церква повинна шукати вирішення конфлікту з Сербською Православною Церквою спираючись на Вселенську патріархію, а також шляхом переговорів з Белградом, заявив в інтерв'ю македонським газетам представник Болгарської Православної Церкви митрополит Варненський і Великопреславський Кирило.
На думку болгарського ієрарха, проблема взаємовідносин між Сербською ... Детальніше »»
Дата: 06.11.2007 | Коментарі(5)


Альтернатива введенню предмету християнська етика в школах – недільні школи. Недільні школи – обов'язковий атрибут всіх церковних конфесій в Україні. Заняття по богослів'ю проводяться чи не в кожному храмі – якщо охочі слухати і здатні викладати. «24» побувала в гостях у Володимирському кафедральному патріаршому соборі.
«А залишилися ще цукерки?» – питає викладач молодшої групи Наталія. Найме ... Детальніше »»
Дата: 06.11.2007 | Коментарі(0)

  
26 жовтня 2007 року Святійший Патріарх Філарет відбув з офіційним архипастирським візитом до США на запрошення громади Святої Тройці м. Норт-Роялтон (штат Огайо). Після прибуття до аеропорту м. Де-Тройту Святійший Патріарх відвідав Свято-Андріївський собор у м. Де-Тройт – кафедру високопреосвященного владики Олександра, архиєпископа Уманського, який радо зустрів Предс ... Детальніше »»
Дата: 06.11.2007 | Коментарі(0)


4 листопада в Лондоні пройшов 15 Духовний симпозіум, з головною темою "Православна Церква і наука", організований спільнотою святого Пантелеймона, повідомляє Sofiatimes. З головною доповіддю на тему "Православ’я і наука в наш час" виступив митрополит Пафський Георгій. Учасники симпозіуму обговорили питання співіснування в сучасному монополізованому світі Церкви та науки, вказуючи на те, щ ... Детальніше »»
Дата: 05.11.2007 | Коментарі(0)

Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz