Вт, 16.04.2024, 19:09
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » 2007 » Листопад » 21

Упродовж кількох днів на Дрогобиччині перебував Святійший Філарет, Патріарх Київський і всієї Руси-України. Програма його візиту була вельми насиченою – участь у Богослужіннях, зустрічі з владою та духовенством, освячення каменів на місці спорудження майбутніх храмів у Дрогобичі, Трускавці та Нагуєвичах. Дуже щирою була зустріч Патріарха з журналістами. На прес-конференції Святійши ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)


Орден Святого рівноапостольського князя Володимира Великого третього ступення від Партріарха Київського і всієї Руси – України Філарета за особливі заслуги перед народом отримав політик, громадський діяч, головний лікар швидкої медичної допомоги Тернополя Михайло Джус. Визначну церковну нагороду М. Джусу вручив архієпископ Тернопільський і Кремянецький Іов. Людей, які в Україні мають орден святого князя Володимира Великого, не так багато. Аби бут ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)


Уоррен Стід Джеффс - лідер релігійної полігамної секти у вівторок засуджений судом американського штату Юту до п'яти років тюремного ув"язнення. Вирок суду передбачає, що лідер секти може вийти на свободу, відбувши лише частину терміну, проте коли саме Джеф зможе подати прохання про дострокове звільнення, поки не визначено.
Джеффс очолював Фундаменталістську церкву Ісуса Христа святих останніх днів в Юті і Арізоні - секту, що відокремилася близько 100 років тому від моромонів. У секті практикувалися багатожонство і шлюби з неповнолітніми дівчатками.
Відносно лід ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)


Зважаючи на неодноразові звернення Чернівецької ОДА, Міністерство регіонального розвитку та будівництва України, за погодженням з Міністерством фінансів України, здійснило наближення коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам області на соціально-економічний розвиток у сумі 7,6 млн грн. з грудня на листопад, повідомляє  ЗІК.
На звернення Чернівецько ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)

 
Стартувала підготовка до ІІ Всеукраїнської екуменічної благочинної акції «Святий Миколай мандрує Україною», яку проводить Молодіжна християнська організація "Витанія" (м. Львів) спільно з Форумом молодих лідерів України, ГО «Християнська Україна» та іншими мирянськими і громадськими організаціями України. Також цього року партнером акції виступив Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000», повідомляє JeyNews.
Мета акції – допомогти потребуючим дітям у день Святого Чудотворця Миколая (19 грудня) ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)


В УНІАН відбулась презентація православного апологетичного журналу “Меч духовний”. Як повідомив під час заходу священик, головний редактор журналу “Меч Духовний” Сергій ЦЬОМА, видання розраховане на широке коло читачів.
“Це не ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)


Здоров'я Патріарха Сербського Павла різко погіршало. Його стан дуже важкий, лікарі побоюються за його життя. Побоювання лікарів пов'язані і з віком Патріарха (він народився 11 вересня 1914 року), і із слабкістю його серцевого м'яза. Поки лікарі обходяться без апаратів, що підтримують життя, але навряд чи предстоятель Сербської Православної Церкви вийде з лікарні скоро. Правда, в останні дні стан Патріарха Павла стабілізувався після кризи, що т ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)


Історично склалося, що саме святий архистратиг Божий Михаїл, як воєвода небесних воїнств, здавна був заступником і покровителем великокняжого Києва та всієї Руси-України. Ще на початку ХІІ століття великим київським князем Святополком Із’яславовичем, який у хрещенні отримав ім’я Михаїл і вважав архистратига Михаїла своїм покровителем, у місті був збудований величний собор, названий пізніше золотоверхим. Це був перший храм, баня якого була визолоче ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)

Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz