Сб, 27.04.2024, 01:32
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » 2007 » Листопад » 01

Під час свого візиту в Сполучені Штати Америки, який триває з 26 жовтня 2007 р., Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів зустріч у Конгресі США з конгресменом, членом Палати Представників від штату Флорида Гасом Майклом Біліракісом – співголовою фракційних зборів Конгресу з грецьких питань. Учасниками зустрічі були також інші американські конгресмени. Під час розм ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(0)


Як повідомляє сайт Української Республіканської Партії "СОБОР" 4 листопада 2007 року о 15 годині з нагоди 66 річниці від дня знищення Успенського собору Києво-Печерської Лаври радянськими диверсантами перед Троїцькою Надбрамною церквою Києво-Печерської Лаври відбудеться молебень "За порятунок Києво-Печерської Лаври від нищення її вандалами в рясах".

Організатор - ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(5)


Читаючи текст „Угоди про створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді України VI скликання”, перш за все дивує той факт, що учасники майбутньої „Коаліції демократичних сил” у Верховній Раді України VI скликання, до якої, як мінімум, потраплять 156 представників БЮТ та 72 – від НУНС, і які є в більшості людьми віруючими (такими себе вважають і Юрій Луценко, і Олександр Турчинов, і Лілія Григорович, і Юрій Костенко, і багато інших коаліція ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(1)


Сьогодні з Анкари до Константинополя повернувся Вселенський Патріарх, провівши ряд зустрічей з п’ятьма міністрами Турецького уряду, під час яких природньо виклав тривалі проблеми, що турбують Вселенський престол, повідомляє ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(0)


Відбулась зустріч Блаженнійшого Папи і Патріарха Олександрії і всієї Африки Феодора ІІ зі спікером Грецького парламенту Δημήτρη Σιούφας, під час якої обговорено місіонерську, пастирську і добродійну діяльність Олександрійської патріархії та її внесок в справі поширення грецької мови і греко-православного пер ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(0)


Ікона Пресвятої Богородиці Колхідська сьогодні доставлена до Грузії з Греції, повідомляє «Новости-Грузия». Ікону з благословення патріарха Католікоса всієї Грузії Ілії ІІ спеціально написали ченці Святої Афонскої гори для Потійського кафедрального собору. Раніше з Греції в Тбілісі були доставлені копії чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Достойно є» (24 травня  2007 року) і ч ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(0)


Департамент розвитку туризму Нігерії з метою поліпшення економіки своєї країни готується відкрити туристичні маршрути для громадян України. У поширеній в Нігерії заяві департаменту особливо підкреслювалося, що дане рішення було ухвалено в ході візиту в цю країну пастора церкви «Посольство Боже» Сандея Аделаджі. Тим часом українські турагентства і авіакомпанії не поспішають організовувати поїздки українських громадян до Нігерії, побоюючись корів ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(1)


При розкопках легендарної Десятинної церкви археологи знайшли найстародавніший напис з тих, що коли-небудь знаходили в Києві, повідомляє ICTV. Йому понад тисячу років. Археологи сподіваються, що напис слов'янською – на мові русичів, проте повної упевненості немає. Оскільки князь Володимир для будівництва Десятинної церкви запрошував архітекторів з Візантії. Напис на стіні могли залишити і греки. Проте як би там ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(0)


Митрополія Молдавії вважає рішення Румунської Патріархії щодо відновлення трьох єпархій в республіці з резиденцією в Белцах, Кантеміре і Дубосарах «прямим і агресивним втручанням в "канонічну територію" іншої церковної ієрархії». Про це мовиться в поширеній 30 жовтня заяві Синоду Молдавської Православної Церкви в адресу Блаженнійшого Патріарха Румунського Даниїла.
Рішення Синоду Румунської Церкви заснувати єпархії на "канонічній території" Московського Патріархату в РПЦ розцінили як загрозу православній єдності.
«Це націоналістично забарвлена експансіоністська ав ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(2)


Митрополит Кирило визнав, що ситуація у відносинах Московського і Константинопольського Патріархатів є напруженою. У відносинах Російської Православної Церкви і Константинопольського Патріархату є деякі «тріщини», що можуть перерости в «тріщини, які загрожують єдності Церкви».
Існують прояви напруженості між Московським Патріархатом і Константинополем, які стали відомі останнім часом: це те, що Патріарх Алексій під час свого візиту до Фра ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(1)

Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz