Пт, 29.03.2024, 00:14
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Листопад » 20

В Афінах (Греція) до 70-річчя одного з видатних сучасних церковних православних діячів — Високопреосвященнійшого Митрополита Адріанопольського Дамаскіна (Константинопольський Патріархат) вийшла в світ книга «Церква — Всесвіт — Політика», присвячена розвитку екуменічного діалогу і взаємодії Церкви і політики, ролі православ'я в сучасному світі.
У книзі опубліковані послання-привітання ювіляру від Президента Греції К.Папульяса, Патріархів Константинопольського Варфоломія, Олександрійського Феодора II, Антіохійського Ігнатія IV і інших Предстоятелів Помісних Церков, де ... Детальніше »»
Дата: 20.11.2007 | Коментарі(0)


16 листопада оголошений «Підсумковий документ X пленарного засідання змішаної православно-католицької богословської комісії», який дає підстави сподіватися на зближення Православної та Католицької Церков. Цю думку висловив голова Папської ради зі сприяння християнській єдності кардинал Вальтер Каспер: «Важливим досягненням є те, що вперше православні церкви сказали «так» самому факту існування всесвітнього рівня церков. А також визнали, згідно з практикою давньої церкви, першість єпископа Риму. Цей документ — лише невеликий перший крок і, як такий, він дає підстави для ... Детальніше »»
Дата: 20.11.2007 | Коментарі(1)

"Серйозні інциденти, що піддають небезпеці існування християнських і інших релігійних спільнот на Близькому Сході і в інших частинах світу", - таке формулювання міститься в тексті проекту резолюції проти переслідувань християн, представленої в Європарламенті. Ідея резолюції належить віце-президенту Європарламенту італійському депутату Маріо Мауро, який запропонув ... Детальніше »»

Дата: 20.11.2007 | Коментарі(1)


На острові Халки поблизу стародавньої столиці Візантії бульдозери лісового управління Туреччини раптово почали проводити роботи в сосновому лісі на території Теологічної школи Халки. Всі що проживають на території школи і священнослужителі монастиря Преображення Христового були вимушені покинути своє місцепроживання і через митрополита Апостолоса терміново звернулися в Константинопольський Патріархат. Роботи були зупинені, але Преображенськом ... Детальніше »»
Дата: 20.11.2007 | Коментарі(0)


Українська Автокефальна Православна Церква давно могла об’єднатися з Київським Патріархатом і створити єдину Помісну Українську Православну Церкву. Однак цьому процесові їй зашкодила Москва. Якщо УАПЦ не піде рівною дорогою, то вона не є українською, сказав Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час  прес-конференції, яку він провів для журналістів у Дрогобичі.

Дата: 20.11.2007


Два дні тривав візит Святійшого Патріарха Філарета на Дрогобиччині. У неділю Предстоятель Київського Патріархату відправив Літургію у дрогобицькій Хресто-Воздвиженській церкві, освятив наріжний камінь і місце під майбутню побудову в Дрогобичі церкви та єпархіального управління.
Учора ж, 19 листолпада, Патріарх Філарет у приміщенні районної ради зустрівся з владою Дрогобича, головою обласної ради Мирославом Сеником, духовенством, під час якої ... Детальніше »»
Дата: 20.11.2007 | Коментарі(0)


Зустріч представників Російської і Румунської Православних Церков відбудеться 22 листопада в Софії, повідомляє «Православ'я.Бг». На зустрічі обговорюватиметься конфлікт між двома Церквами, що виник після утворення Румунською патріархією трьох нових митрополій на території Молдавії, що було осуджено збоку Російської Православної Церкви як порушення її "канонічних меж".
... Детальніше »»
Дата: 20.11.2007 | Коментарі(0)


У Чернігівській ОДА 19 листопада відбулося засідання обласної Ради церков і релігійних організацій. Йшлося про співпрацю релігійних громад та ЗМІ Чернігівщини у питаннях захисту суспільної моралі.
Священнослужителі, працівники структурних підрозділів облдержадміністрації висловили свою стурбованість тим, що частина ЗМІ області віддає перевагу сенсаційним матеріалам сумнівного характеру, нівелюючи тим самим християнські цінності.
Учасники засідання – загалом 15 представників – висловились за проведення зустрічі з редакторами ЗМІ всіх форм власності в широкому форм ... Детальніше »»
Дата: 20.11.2007 | Коментарі(0)

Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz