Пт, 29.03.2024, 14:36
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » 2007 » Листопад » 02

Святкування Дня Усіх Святих у столиці Білорусі Мінську було кваліфіковано місцевими правоохоронцями як дрібне хуліганство. Проти святкування Хеллоуіна виступила Білоруська православна церква, заявивши, що це свято - перший крок у сатанинську секту. Міліціонери затримали людей у костюмах мумій, звинувативши їх у неповазі до суспільства, а бійці спецназу запросили всіх бажаючих відсвяткувати Хеллоуін у відділення міліції. Міліціонери звинуватили молодь у неповазі до суспільства і заявили, що люди в костюмах мумій схожі на злочинців, які перебувають в розшуку.
< ... Детальніше »»
Дата: 02.11.2007 | Коментарі(0)


В нiч на 30 жовтня у Луцьку обікрадено приміщення Волинської епархiї УПЦ Київського патрiархату. Про це 2 листопада ЗІКу повідомили у ЦЗГ УМВС України у Волинській області. Крадії через вікно з кабінету бухгалтерії викрали системний блок, монiтор та гроші.

Дата: 02.11.2007 | Коментарі(0)


У Чернігові відбувся реквієм мітинг вшанування пам'яті жертв великого терору – масових політичних репресій 1937-38 рр. Багато мешканців Чернігова - представників громадських організацій, студентів, держслужбовців зібралися біля колишнього приміщення обласного управління НКВД, щоб в хвилині скорботи пригадати безневинно замучених земляків.
Заупокійну літію відслужив секретар Чернігівського єпархіального управління УПЦ Київського патріархату прот. Мирон. На знак пам'яті про репресованих жителів Чернігівщини всі присутні запалили свічки із словами «Пригадаємо кожного ... Детальніше »»
Дата: 02.11.2007 | Коментарі(0)


Скандал довкола дивних наказів Мінкульту про передачу кількох знакових храмів, які знаходяться у складі Національних заповідників, УПЦ МП, дійшов і до Президента України. Віктора Андрійовича змусили відреагувати Указом рішення Мінкульту по церкві Спаса на Берестові (Лавра), дивна постанова Київради, знищення Лаврських воріт, небезпека вильоту зі списків ЮНЕСКО.
Указом № 1042/2007 «Питання охорони пам'яток сакральної кул ... Детальніше »»
Дата: 02.11.2007 | Коментарі(1)


Діалог з Македонською Православною Церквою продовжується і в ньому відбувається певний прогрес, заявив єпископ Шабацко-Вальовській Лаврентій Сербської Православної Церкви. «Проблеми у відносинах між Сербською і Македонською Православними Церквами розв'язуються в рамках комісії, яка була спеціально створена двома Церквами. Вона працює на зближення, і ми сподіваємося, що з ... Детальніше »»
Дата: 02.11.2007 | Коментарі(0)


Про це голова Дніпропетровської ОДА Віктор БОНДАР повідомив Президентові України Віктору ЮЩЕНКУ, обговорюючи з ним питання ліквідації наслідків вибуху побутового газу, що стався у Дніпропетровську. «Я підписав п’ять угод щодо виконання робіт із будівництва церкви на місці загибелі людей. Третій і четвертий під’їзди будинку за декілька місяців будуть повністю демонтовані і там почнеться спорудження великого храму. Це буде місце, куди зможуть прийти родичі загиблих і вшанувати їхню пам’ять», – зазначив В.БОНДАР.


Дата: 02.11.2007 | Коментарі(0)


Як повідомляє УНІАН, представники влади, духовенства та громадськості Тернополя взяли участь в урочистостях з нагоди 89-ї річниці проголошення Західно-Української Народної Республіки. Після покладання квітів до меморіальної дошки на будинку загальноосвітньої школи № 4, де розташовувався Уряд ЗУНР, усі учасники акції, вирушили ходою центральними вулицями міста до меморіального комплексу “Могили Українських Січови ... Детальніше »»
Дата: 02.11.2007 | Коментарі(0)


В Сумах відбулася Презентація Російського культурного центру у залі Театру юного глядача, повідомляє Газета по-українськи. І як недивно, приміщення для розміщення Російського центру надало єпархіальне управління УПЦ Московського патріархату в своєму адміністративному будинку. Центр планує об’єднати тих, кому цікава спадщина Росії. Організатори планують ознайомити відвідувачів з культурними надбаннями північних сусі ... Детальніше »»
Дата: 02.11.2007 | Коментарі(0)

Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz