Пт, 29.03.2024, 13:49
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » Різні новини

На винятковий жест зважилися 138 ісламських учених. У листі, адресованому Ватикану з нагоди свята Різдва, вони арабською, англійською і латинською побажали миру «християнським сусідам», - повідомляє Baznica.Info. Автори листа звертають увагу на те, що цього року Різдво святкується після мусульманського свята Жертв - найважливіше ісламське свято ... Детальніше »»

Дата: 29.12.2007 | Коментарі(0)


Архієпископ Кентерберійський відмітив, що різдвяна історія про трьох мудреців не більш, ніж «легенда». Архієпископ Роуен Уїлльямс заявив, що волхви, що прийшли до Христа, швидше за все, взагалі не існували і немає ніяких доказів того, що їх було троє або що вони були царями. Він сказав також, що згадка про трьох волхвів зустрічається ... Детальніше »»
Дата: 25.12.2007 | Коментарі(0)


15 грудня цього року у Відні відбудеться урочиста передача Вифлеємського вогню миру представникам скаутських організацій різних країн. Вперше на такій церемонії буде представлена і Україна. До Відня вирушить голова організаційного комітету Вифлеємського вогню миру в Україні Соломія Кейван. 20 грудня на українсько-польському кордоні на зберігання церквам всіх конфесій у Львові передадуть Вифлеємський вогонь м ... Детальніше »»
Дата: 14.12.2007 | Коментарі(0)


„Православний церковний устав вже давно визначив, які саме релігійні твори повинні виконуватися під час богослужінь, але це не припинило народну творчість, пов’язану з релігійними переживаннями людини” – такими словами митрофорний протоієрей Ігор Швець окреслив значення народних церковних піснеспівів у вступі до нового збірника „Церковні піснеспіви-псалми: Із народних джерел”, який упорядкував кандидат наук О ... Детальніше »»
Дата: 14.12.2007 | Коментарі(0)


Увійшовши в період Різдвяного Посту, традиційно приступаємо до таїнства Сповіді і Причастя. Люди хочуть посповідати свої гріхи та прийняти Пречисте Тіло і Кров Христову. Так ми з’єднуємося з Христом та у Христі один з одним, аби Господь преобразив нас духовно, дав сили жити у Дусі Святому, бути справжньою євангельською общиною. Добре, що багато наших людей шукає шлях до Бога, але погано, що зазвичай ми зга ... Детальніше »»
Дата: 06.12.2007 | Коментарі(0)


Від свята Введення до Стрітення - тобто від 4 грудня до 15 лютого - щорічно відбуватиметься Всеукраїнський фестиваль мистецтв і духовної культури "Українське Різдво". Про це повідомив сьогодні на прес-конференції продюсер проекту, президент Міжнародного фонду ім. К.Г.Стеценка Кирило Стеценко.
За його словами, цей проект пропонуватиме щороку понад 40 концертів, обрядодійств, вечірок, дискотек і презентаці ... Детальніше »»
Дата: 05.12.2007 | Коментарі(0)


Сьогодні православні відзначають свято - Введення в храм Пресвятої Богородиці. В основі свята лежить церковне передання про введення Діви Марії в Єрусалимський храм. За цим переданням, батьки Діви Марії, праведні Іоаким і Анна, до старості були бездітні, але, отримавши звістку про народження дитини, вони вирішили присвятити її Богу. Це відповідало загальноприйнятій іудейській традиції присвячувати Богу пер ... Детальніше »»
Дата: 04.12.2007 | Коментарі(0)


У Софійскому соборі почали відкривати живопис часів Мазепи, який в радянські часи просто закрасили фарбою, повідомляє "Газета по-киевски" Масивні стіни Софії Київської зберігають немало секретів. Скоро одна із загадок буде розкрита – в соборі приступили до відновлення настінного живопису часів Івана Мазепи. Поки відкриті лише декілька невеликих фрагментів. На поча ... Детальніше »»
Дата: 02.12.2007 | Коментарі(0)


Національний Києво-печерський історико-культурний заповідник закликає людей, у яких є фото- і відеозйомка 2007 роки пам'ятника архітектури - воріт на в'їзді в Нижню лавру або на їх фоні, надати ці матеріали, повідомляє podii.com.ua. Також заповідник закликає відгукнутися свідків руйнування воріт, яке відбулося в ніч з 7 на 8 жовтн ... Детальніше »»
Дата: 29.11.2007 | Коментарі(0)


У проекті бюджету на 2008 рік передбачено фінансування реставраційно-ремонтних робіт Софії Київської, Андріївської церкви і дзвіниці Києво-Печерської лаври. Про це на брифінгу в Кабміні повідомив в.о. віце-прем'єр-міністра України з соціальних і гуманітарних питань Дмитро Табачник. Він зазначив, що зараз іде уточнення кошторисів з реставрації і ремонту цих об'єктів. На думку Табачника, самі роботи почнутьс ... Детальніше »»
Дата: 29.11.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz