Пн, 29.04.2024, 04:27
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » Різні новини

Міністр регіонального розвитку й будівництва України Володимир Яцуба прогнозує відкриття музею «Золоті ворота» у найближчі дні. Як повідомило інформаційне агентство ЛігаБізнесІнформ у прес-службі Мінрегіонбуду, такий прогноз обумовлений тим, що 15 листопада цього року на сесії Київської міської ради депутати ухвалили рішення щодо передачі заповіднику «Софія Київська» земельної ділянки площею 0,16 га, на якій розташований музей «Золоті ворот ... Детальніше »»
Дата: 19.11.2007 | Коментарі(0)

 
Червоно-білий футбольний м'яч і спортивну майку з ім'ям «Бенедикт» під номером 16 подарували Папі Римському футболісти команди італійського адріатичного міста Анкона в ході традиційної колективної аудієнції, що відбулася на площі Святого Петра, повідомляє "Газета по-українськи" .
Глава Римсько-католицької церкви знов говорив про велике моральне і виховне значення спорту в житті суспільства і особливо ... Детальніше »»
Дата: 18.11.2007 | Коментарі(0)


Як повідомляє УНІАН, таке рішення було ухвалено сьогодні в ході засідання Містобудівної ради. Проект розроблено ДП Інститут «Київгенплан» ВАТ «Київпроект» на замовлення Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА.
За словами головного архітектора проекту Тетяни Пархоменко, мета проекту – визначити місця розміщення в столиці культових споруд різних конфесій. Проект розроблявся з урахуванням генерального плану та історико-опорного плану Києва.
За її даними, на сьогодні в ст ... Детальніше »»
Дата: 14.11.2007 | Коментарі(0)


Верховний суд РФ у четвер відмовився реабілітувати Миколу II і членів царської сім’ї. Таким чином, суд визнав законною відмову генпрокуратури РФ у реабілітації царської сім’ї. Після оголошення рішення адвокат великої княгині Марії Володимирівни Герман Лук’янов заявив про намір оскаржити постанову верховного суду. За його словами, в разі відмови вищої інстанції у задоволенні скарги не виключається звертання до Європейського Суду з прав людини. Л ... Детальніше »»
Дата: 14.11.2007 | Коментарі(0)

 
В ході всеукраїнського соціологічного дослідження, проведеного Інститутом Горшеніна в рамках річної програми досліджень Ментальні основи вибору, українці назвали найважливішими життєвими цінностями здоров'я і матеріальну забезпеченість і схарактеризували полягання моралі в суспільстві як незадовільне.
Згідно з результатами дослідження, половина опитаних українців вважають незадовільним загальне полягання моралі в українському суспільстві сьогодні, 37,3% вважають такий стан задовільним, на думку 3,4% - загальний стан моралі достатній високим, 9,3% - важко відп ... Детальніше »»
Дата: 14.11.2007 | Коментарі(0)


Вперше в історії України УПЦ Московського патріархату відповідатиме в суді за зіпсовані культурні цінності. Проти неї позиватиметься Чернігівський історичний музей, одну з будівель якого (Катеринська церква) півтора роки пікетували віруючі під орудою священиків. За церкву сперечались Церкви, а заручником виявився музей – його експонати за заблокованими дверима півтора роки їла міль та шашіль. Сьогодні цінності звільнили з міліцією.

Високий вал 
Дата: 09.11.2007 | Коментарі(2)


Двадцять років діяльності святкує львівське видавництво "Свічадо", повідомляє ZAXID.NET. Сьогодні, 8 листопада, урочистості з нагоди цього ювілею відбулися у Львівському палаці мистецтв. Вони зібрали повний зал видавців-шанувальників продукції "Свічадо".
Видавці ділилися спогадами про те, як починалося видавництво. У 1987 році його заснували українські студенти Люблінського католицького університету у ... Детальніше »»
Дата: 08.11.2007 | Коментарі(1)


Найдавніший хрест, який на сьогодні відомий археологам, датується Х тис. до н.е. Цей та інші старовинні хрести представлені на виставці, що розпочала роботу у заповіднику «Софія Київська». Тут експонують більше 200 хрестів.
Хрест, який науковці датують Х тис. до н. е., археологи виявили 1994 року під час розкопок біля Львова. Цей хрест зображено на розі оленя. У експозиції також представлені дорогоцінні візантійські хрести VI–X століть, обереги українс ... Детальніше »»
Дата: 08.11.2007 | Коментарі(0)


Столичні вулиці і метрополітен заполонили бокси з рекламою «Відчуй силу змін!». До «божественних» лайт-боксів причетні нетрадиційні церкви, зокрема «Посольство Боже» на чолі з духовним наставником нинішнього мера — Сандеєм Аделаджі. На перехожих з лайт-боксів дивляться начальник ДПС ДАІ в Київській області Василь Перегинец, міс Україна-2007 Лиця Роман бізнесмен Петро Кучугурний, чемпіон світу по фехтуванню Володимир Лукашенко і колишній футболіст ... Детальніше »»
Дата: 08.11.2007 | Коментарі(0)


Святкування Дня Усіх Святих у столиці Білорусі Мінську було кваліфіковано місцевими правоохоронцями як дрібне хуліганство. Проти святкування Хеллоуіна виступила Білоруська православна церква, заявивши, що це свято - перший крок у сатанинську секту. Міліціонери затримали людей у костюмах мумій, звинувативши їх у неповазі до суспільства, а бійці спецназу запросили всіх бажаючих відсвяткувати Хеллоуін у відділення міліції. Міліціонери звинуватили молодь у неповазі до суспільства і заявили, що люди в костюмах мумій схожі на злочинців, які перебувають в розшуку.
< ... Детальніше »»
Дата: 02.11.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz