Чт, 18.04.2024, 15:09
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » 2007 » Листопад » 14 » Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила проект схеми розміщення культових споруд у столиці
Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила проект схеми розміщення культових споруд у столиці
15:41

Як повідомляє УНІАН, таке рішення було ухвалено сьогодні в ході засідання Містобудівної ради. Проект розроблено ДП Інститут «Київгенплан» ВАТ «Київпроект» на замовлення Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА.
За словами головного архітектора проекту Тетяни Пархоменко, мета проекту – визначити місця розміщення в столиці культових споруд різних конфесій. Проект розроблявся з урахуванням генерального плану та історико-опорного плану Києва.
За її даними, на сьогодні в столиці існує 19 монастирів, 40 духовних навчальних закладів, 155 культових споруд і понад 100 храмів. При цьому за останній час з`явилося багато культових споруд у лікарнях, військових і навчальних закладах. За 15 років у столиці було побудовано близько 50 культових споруд.
Пархоменко зазначила, що проблемним моментом при складанні схеми стала відсутність у Києві інвентаризаційної бази культових споруд і даних про місткість церков.
Проектом пропонується побудувати або відновити 252 культові об`єкти, включаючи й малі архітектурні форми (каплиці). Зокрема, планується побудувати 187 нових об`єктів, відновити замість зруйнованих 43 об`єкти, відновити 12 об`єктів, а також побудувати для використання 10 об`єктів.
За даними представника управління внутрішньої політики КМДА, на сьогодні в столиці зареєстровано 1064 релігійних організацій.
В ході розгляду проекту член Містобудівної ради Анатолій Кармінський зазначив, що 52 об`єкти, запропоновані для будівництва, не закріплені ні за якою конфесією. На його думку, слід обговорити з представниками всіх конфесій цю схему, провести громадські слухання, а також погодити її з управлінням релігії, провести містобудівну експертизу й представити на затвердження Київради.
Головний архітектор Києва Василь Присяжнюк схвалив проект і рекомендував проектувальникам офіційно узгодити роботу в управлінні внутрішньої політики КМДА, провести громадські слухання місцерозташування культових об`єктів, обговорити схему з конфесіями й завершену роботу представити на розгляд Київради.

Категорія: Різні новини | Переглядів: 1374 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz