Сб, 20.04.2024, 09:51
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Православна Церква в Україні повинна бути?
Всього відповідей: 799
 
Головна » Українські новини

Зважаючи на неодноразові звернення Чернівецької ОДА, Міністерство регіонального розвитку та будівництва України, за погодженням з Міністерством фінансів України, здійснило наближення коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам області на соціально-економічний розвиток у сумі 7,6 млн грн. з грудня на листопад, повідомляє  ЗІК.
На звернення Чернівецько ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)


В УНІАН відбулась презентація православного апологетичного журналу “Меч духовний”. Як повідомив під час заходу священик, головний редактор журналу “Меч Духовний” Сергій ЦЬОМА, видання розраховане на широке коло читачів.
“Це не ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)


Історично склалося, що саме святий архистратиг Божий Михаїл, як воєвода небесних воїнств, здавна був заступником і покровителем великокняжого Києва та всієї Руси-України. Ще на початку ХІІ століття великим київським князем Святополком Із’яславовичем, який у хрещенні отримав ім’я Михаїл і вважав архистратига Михаїла своїм покровителем, у місті був збудований величний собор, названий пізніше золотоверхим. Це був перший храм, баня якого була визолоче ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)


Українська Автокефальна Православна Церква давно могла об’єднатися з Київським Патріархатом і створити єдину Помісну Українську Православну Церкву. Однак цьому процесові їй зашкодила Москва. Якщо УАПЦ не піде рівною дорогою, то вона не є українською, сказав Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час  прес-конференції, яку він провів для журналістів у Дрогобичі.

Дата: 20.11.2007


Два дні тривав візит Святійшого Патріарха Філарета на Дрогобиччині. У неділю Предстоятель Київського Патріархату відправив Літургію у дрогобицькій Хресто-Воздвиженській церкві, освятив наріжний камінь і місце під майбутню побудову в Дрогобичі церкви та єпархіального управління.
Учора ж, 19 листолпада, Патріарх Філарет у приміщенні районної ради зустрівся з владою Дрогобича, головою обласної ради Мирославом Сеником, духовенством, під час якої ... Детальніше »»
Дата: 20.11.2007 | Коментарі(0)


В Україні відзначають 70-ту річницю з часу загибелі Василя Липківського. Митрополит Василь Липківський (1864— 1937) — одна із найбільш трагічних фігур у сучасний історії України, людина, яка стояла у витоків творення Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) і віддала за її становлення своє життя. Липківський очолював УАПЦ у 1921—1927 роки. Це були часи більшовицької окупації України та розгорнутого тотального владного терор ... Детальніше »»
Дата: 19.11.2007 | Коментарі(0)


У Чернігівській міській раді 15 листопада відбулась нарада на тему «Створення центра для безпритульних в місті Чернігові». У нараді взяли участь керівники управління охорони здоров’я та міського відділу міліції і представники релігійних громад міста, які найчастіше стикаються з цією проблемою у місті.
Заступник міського голови Оксана Тунік-Фриз зазначила, що це питання давно вже турбує органи місцевого самоврядування та громадськість міста і терміново потребує свого вирішення.
Вона повідомила присутнім, що за ініціативою міського голови у місті розпочато відповід ... Детальніше »»
Дата: 19.11.2007 | Коментарі(0)


18 листопада всі Церкви у Вінницькій області поминали молитвами пам'ять загиблих в дорожньо-транспортних подіях. Ця ініціатива належить Державній автомобільній інспекції регіону. Як передає газета по-київськи, за словами начальника відділу профілактичної роботи ДАІ у Вінницькій області Володимира Мотічко, керівники ДАІ і УМВД сьогодні особисто були присутні на богослужінні. "Крім того, у всіх церквах співробітники ДАІ поставили поминальні свічки за загиблими", - повідомив Мотічко.
ДАІ ... Детальніше »»
Дата: 18.11.2007 | Коментарі(0)


Зокрема, у листопаді минає 70 років з дня загибелі в застінках НКВС, просвітника, духовного реформатора та засновника української автокефальної православної церкви Митрополита Василя Липківського. У Биківнян­ському лісі у довоєнні роки був таємний цвинтар НКВС. Скільки усього жертв комуністичного терору тут поховано, дотепер точно невідомо - за різними даними тут покоїться до 120 тисяч репресованих, передає ... Детальніше »»
Дата: 18.11.2007 | Коментарі(0)


У київському видавництві "Грані-Т" вийшов друком путівник "44 дерев’яні храми Львівщини". Автор путівника Олена Крушинська виборола грант Президента України для обдарованої молоді на реалізацію проекту "Створення Інтернет-порталу та фотокаталогу пам’яток дерев’яної архітектури "Дерев’яні храми України" (2006-2007 рр.), у межах якого створено цей путівник.
Автор стверджує, що це не лише перший путівник дерев’яними храмами Львівщини, а й в ... Детальніше »»
Дата: 18.11.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz