Вт, 16.04.2024, 07:31
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » Українські новини

Українське козацтво висловлює рішучий протест проти встановлення в українських містах пам’ятника російської імператриці Катерини ІІ і закликає усіх громадян України до громадянського спротиву таким акціям.
“Наш народ дотримувався християнських чеснот, а ця російська імператриця відзначилася руйнуванням та закриттям багатьох величних українських православних храмів, серед яких і давній козацький Києво-Межигірський монастир”, йдеться у зверненні.
Звертаючись до співгромадян, українські козаки підкреслюють, що “національна пам’ять зберігає багато героїчних, але разо ... Детальніше »»
Дата: 26.10.2007 | Коментарі(0)


26 жовтня 2007 р. Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет із супроводжуючими особами відбув з архіпастирським візитом до Сполучених Штатів Америки. Під час візиту заплановані відвідування парафій Київського Патріархату в США, богослужіння, спілкування з українською громадою цієї країни. Візит триватиме до початку листопада.

«Українське Православ’ ... Детальніше »»
Дата: 26.10.2007 | Коментарі(0)


Дорогі браття і сестри!
Як стало відомо із засобів масової інформації на 27 жовтня поточного року заплановано відкриття пам’ятника «засновникам Одеси», центральною фігурою якого має стати зображення російської імператриці Катерини ІІ. Переконаний, що встановлення пам’ятника засновками Одеси у такій формі є наругою над історичною пам’яттю українського народу.
З багатьох джерел відомо, що на місці сучасної Одеси здавана існував порт Хаджибей. ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)


Київська міська рада перейменувала вулицю Січневого повстання у вулицю гетьмана Мазепи. Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на сесії Київської міської ради, передає кореспондент «proUA». За ухвалення цього рішення проголосував 71 депутат Київради. Не підтримала ухвалення цього рішення у повному складі тільки фракція Регіонів.Секретар ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)


18 листопада Дрогобич повинен відвідати Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, та звершити Богослужіння в церкві Чесного Хреста. Оскільки ця церква перебуває у віданні музею "Дрогобиччина", як історична пам’ятка, для проведення служби необхідно отримати дозвіл як у керівництва музею, так і у відповідних служб міськвиконкому. Проти цього виступає православна громада міста, що нещодавно зрадницько перейшла з підпорядкування УП ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)


Комуністична партія України підтримає проведення позачергових виборів Київського міського голови, - повідомляє прес-служба КПУ із посиланням на заяву лідера комуністів Петра Симоненка на прес-конференції у Вінниці. “КПУ обов’язково підтримає ці вибори, оскільки ми з самого початку говорили, що в нас відбуваються дивні речі: православна столиця обирає своїм головою пресвітера американської церкви”, - сказав Симоненко.

... Детальніше »»
Дата: 24.10.2007 | Коментарі(0)


У Києві дискутують про те, чи перейменовувати вулицю Січневого повстання у вулицю Івана Мазепи, повідомляє BBC. Проти такої ідеї висловилася низка партій, а також УПЦ Московського патріархату. Раніше заступник київського мера, секретар Київради Олесь Довгий заявив, що це питання буде розглянуте на найближчому засіданні Київради. Зокрема ... Детальніше »»
Дата: 23.10.2007 | Коментарі(0)


Сьогодні Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відзначає 12- річницю від дня інтронізації на Київський Патріарший Престол. Його авторитет в Україні в даний час на рівень вище авторитету відомих українських діячів і просвітителів. В українському суспільстві високо цінується діяльність Святійшого Патріарха Філарета, спрямована на утвердження християнських цінностей ... Детальніше »»
Дата: 21.10.2007


Про це йдеться в тексті коаліційної угоди між БЮТ та НУНС, оприлюдненій 17 жовтня. Так, в розділі «Культурний розвиток суспільства» сказано, що партнерські стосунки між державою та релігійними організаціями сприятимуть суспільно важливій діяльності релігійних інституцій, убезпечать українське суспільство від розпалювання міжконфесійної ворожнечі.
Для досягнення цієї мети учасники Коаліції зобов’язуються:
– впроваджувати ефективні правові м ... Детальніше »»
Дата: 18.10.2007 | Коментарі(0)


18 жовтня 2007 р., в четвер, архієпископ Тобольський і Єнісейський УПЦ КП Варух (Тищенков) привозить до Чернігова часточку мощів святителя Іоанна (Максимовича), митрополита Тобольського, який народився в Ніжині.
Зранку у церкві св. Феодосія архієпископа Чернігівського за адресою: вул. Коцюбинського, 37 відбудеться молебень та читання акафісту до св. Іоанна Тобольського.
О 14 годині в приміщенні Чернігівського єпархіального управління УПЦ ... Детальніше »»
Дата: 17.10.2007 | Коментарі(3)

« 1 2 ... 6 7 8 9 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz