Пт, 26.04.2024, 05:08
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » Українські новини

З 8 листопада у Луцьку розпочинається міська благодійна акція «Відроджуймо історичні святині», присвячена 390 річниці створення Луцького Хресто-Воздвиженського братства, повідомляє «Західна iнформаційна корпорація». Мета акції – зібрати кошти для реставрації Хресто-Воздвиженської церкви та будівлі братської школи.
8 листопада у Народному домі «Просвіта» розпочнеться ... Детальніше »»
Дата: 06.11.2007 | Коментарі(0)

  
26 жовтня 2007 року Святійший Патріарх Філарет відбув з офіційним архипастирським візитом до США на запрошення громади Святої Тройці м. Норт-Роялтон (штат Огайо). Після прибуття до аеропорту м. Де-Тройту Святійший Патріарх відвідав Свято-Андріївський собор у м. Де-Тройт – кафедру високопреосвященного владики Олександра, архиєпископа Уманського, який радо зустрів Предс ... Детальніше »»
Дата: 06.11.2007 | Коментарі(0)


З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Високопреосвященніший Димитрій, архиєпископ Переяслав-Хмельницький 4 листопада 2007 року освятив унікальний храм в с. Копачів на честь Казанської ікони Божої Матері.Вигляд цього храму нагадує дерев’яну архітектуру храмів часів Київської Руси-України, так званий «восьмерик». Саме таким побачили в ідеї цей храм його меценати і збудували в Надніпрянському селі ... Детальніше »»
Дата: 05.11.2007 | Коментарі(0)


В нiч на 30 жовтня у Луцьку обікрадено приміщення Волинської епархiї УПЦ Київського патрiархату. Про це 2 листопада ЗІКу повідомили у ЦЗГ УМВС України у Волинській області. Крадії через вікно з кабінету бухгалтерії викрали системний блок, монiтор та гроші.

Дата: 02.11.2007 | Коментарі(0)


У Чернігові відбувся реквієм мітинг вшанування пам'яті жертв великого терору – масових політичних репресій 1937-38 рр. Багато мешканців Чернігова - представників громадських організацій, студентів, держслужбовців зібралися біля колишнього приміщення обласного управління НКВД, щоб в хвилині скорботи пригадати безневинно замучених земляків.
Заупокійну літію відслужив секретар Чернігівського єпархіального управління УПЦ Київського патріархату прот. Мирон. На знак пам'яті про репресованих жителів Чернігівщини всі присутні запалили свічки із словами «Пригадаємо кожного ... Детальніше »»
Дата: 02.11.2007 | Коментарі(0)


Про це голова Дніпропетровської ОДА Віктор БОНДАР повідомив Президентові України Віктору ЮЩЕНКУ, обговорюючи з ним питання ліквідації наслідків вибуху побутового газу, що стався у Дніпропетровську. «Я підписав п’ять угод щодо виконання робіт із будівництва церкви на місці загибелі людей. Третій і четвертий під’їзди будинку за декілька місяців будуть повністю демонтовані і там почнеться спорудження великого храму. Це буде місце, куди зможуть прийти родичі загиблих і вшанувати їхню пам’ять», – зазначив В.БОНДАР.


Дата: 02.11.2007 | Коментарі(0)


В Сумах відбулася Презентація Російського культурного центру у залі Театру юного глядача, повідомляє Газета по-українськи. І як недивно, приміщення для розміщення Російського центру надало єпархіальне управління УПЦ Московського патріархату в своєму адміністративному будинку. Центр планує об’єднати тих, кому цікава спадщина Росії. Організатори планують ознайомити відвідувачів з культурними надбаннями північних сусі ... Детальніше »»
Дата: 02.11.2007 | Коментарі(0)


У обласному центрі Волині відбулася міжнародна наукова конференція «Волинська ікона: дослідження та реставрація», організована краєзнавчим музеєм на базі свого відділу — музею волинської ікони. Традиція щорічних наукових зібрань з питань дослідження і реставрації волинського іконопису була започаткована 1994 року. Обласний краєзнавчий музей нині став справжнім координаційним центром у дослідженні пам’яток сакрального мистецтва Волині, долучив до їхн ... Детальніше »»
Дата: 31.10.2007 | Коментарі(0)


Нещодавно український священик Василь Симулик став одним із претендентів на призовий фонд у $25 млн., встановлений британським ученим-мільярдером Річардом Бренсоном для фінансування конкурсу робіт, присвячених запобіганню глобальному потепленню на Землі. (Бренсон — засновник і власник компанії, що займається розробкою і дослідженням новітніх технологій для вивчення космічного простору.)
Отець Василь, 60-річний настоятель православного храму в Полтавській області, у своїй науковій праці «Теорія походження природи» вивів формулу гравітаційного тяжіння початкових атом ... Детальніше »»
Дата: 31.10.2007 | Коментарі(0)


У Бухаресті президент України Віктор Ющенко провів зустріч з Патріархом Румунської Православної Церкви Даниїлом. Під час зустрічі президент відзначив, що для українських православних надзвичайно важлива тісна співпраця між українським і румунським православ'ям, повідомляє GLAVRED.
Ющен ... Детальніше »»
Дата: 30.10.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz