Сб, 27.04.2024, 07:03
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » Українські новини

У Кіровограді зареєстровано 63 релігійні громади. Про це повідомила начальник відділу з питань внутрішньої політики міської ради Надія Грищенко. Для глибшого аналізу ситуації та підтримки конструктивного діалогу з громадськістю у місті протягом жовтня відбувалися зустрічі працівників цього відділу з керівниками релігійних громад.
За словами Надії Грищенко, найвпливовішим у церковно-релігійному житті є православ’я. Водночас воно не має сьогодні у ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(0)


У вівторок та середу, 30-31 жовтня, президент Віктор Ющенко здійснить офіційний візит до Румунії, повідомляє "Газета по-українськи" . У рамках візиту Ющенко проведе зустріч з Патріархом Румунської Православної Церкви Даниїлом.
Серед важливих питань, які планується порушити під час офіційного візиту до Румунії – забезпечення прав та свобод української національної меншини в Румунії.
Нещодавно президент ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(0)


В селі Гаї Пустомитівського району Львівської області, як твердять очевидці, на хресті, який знаходиться поблизу місцевої церкви з’явилося зображення голови Ісуса Христа у терновому вінку. Зі слів священиків, які вчора, 28 жовтня, відправляли богослужіння на місці об’явлення, чудесне зображення з’явилося ще у вівторок, 23 жовтня. В радянський період, коли була загроза знищення хреста, селяни перенесли його на територію церкви, щоб врятувати святиню ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(0)


Президент України Віктор Ющенко підкреслює необхідність консолідації зусиль влади, бізнесу і громадськості, направлених на розвиток Державного історико-культурного заповідника "Гетьманська столиця" в Батурині Чернігівській області. Про це глава держави заявив, проводячи в Батурині нараду по ситуації навколо розвитку заповідника.
У Батурині Віктор Ющенко оглянув оновлену експозицію музею "Будинок Генерального судді Василя Кочубея", Палац Разум ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(0)


22 жовтня 2007 року був неприємно здивований відвертою неправдою, яка прозвучала в інформації на хвилі радіостанції „Радіо-Трек”, про те, що у Рівненській області кількість неправославних і православних релігійних громад зрівнялася. Звідки радіожурналісти взяли таку інформацію – невідомо, але вона зовсім не відповідає дійсності. Що прикро – такими повідомленнями радіостанція фактично підтримує представників неорелігійних організацій як області, так ... Детальніше »»
Дата: 28.10.2007 | Коментарі(0)


Ввечері у суботу в Одесі зі скандалом все ж таки був відкритий пам'ятник Катерині II в присутності купки людей та депутата Одеської міської ради Руслана Тарпана, ігумені Свято-Архангело-михайлівського монастиря Серафими і народного депутата Верховної Ради України V скликання від Партії регіонів Дмитра Волошенкова. Українські націоналісти, які виступають проти монумента російській цариці, намагалися прорвати кордон міліції, пр ... Детальніше »»
Дата: 28.10.2007 | Коментарі(0)


Анафема, проголошена за наказом царя Петра І, була скасована Московським Патріархом. Про це 26 жовтня 2007 р. у прямому ефірі програми «СВОБОДА з Савком Шустером» на телеканалі «Інтер» повідомив ректор Київської православної богословської академії архієпископ Переяслав-Хмельницький Димитрій. На доказ своїх слів він показав книгу спогадів митрополита Антонія (Храповицького), перевиданих з благословення єпископа Нижегородського і Арзамаського Моск ... Детальніше »»
Дата: 28.10.2007 | Коментарі(0)


Визнання свободи віросповідання і свободи совісті – це норма сьогоднішнього часу. Але з іншого боку свобода ця завжди обмежена – громадською думкою. У Луганську ж, як виявилось, свобода совісті обмежена відсталістю і якоюсь вражаючою упертістю і стандартизованістю мислення депутатів. Вони через свої переконання нездібні навіть зрозуміти, що не тільки негативно впливають на імідж регіону, але і підневільно дозволяють маніпулювати собою.
Можна ск ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(0)


У селі Мазепинці, розташованому в дванадцяти кілометрах від Білої Церкви, в сім'ї козака Адама Степана з шляхетського роду Мазеп–Колединських, народився один з найвидатніших українських гетьманів. Так рахують більшість істориків і краєзнавців. Але багато років, окрім назви, тут не було ніяких матеріальних свідоцтв про людину, на честь якої назване село. Від родового маєтку не залишилося і сліду, така ж доля спіткала і церкву, де хрестили маленько ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(0)


На сайті «Єдіноє Отєчєство - Одесса» з'явилась стаття відомого діяча «Союзу православних громадян» Кирила Фролова під довгою назвою «Канонічне Православ'я в Україні в новій політичній ситуації.  Давні та нові іуди. "Давно-нові" схеми з створення "помісної української церкви"». У цій публікації автор виступає зі жорсткою критикою митрополита Іоана Зізіуласа – широко відомого у всьому християнському світі богослова та ... Детальніше »»
Дата: 26.10.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz