Сб, 27.04.2024, 03:37
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Листопад » 12 » Церква взялася розбороняти політичних опонентів у Грузії
Церква взялася розбороняти політичних опонентів у Грузії
15:43

Патріарх-Католикос Ілля Другий запросив до своєї резиденції представників грузинської влади та опозиції. Перемови, які сторони вже охрестили "повномасштабним політичним діалогом" уже розпочалися о 17-ій годині за Києвом. А ось Держдеп США уперше за увесь час кризи у Грузії дав розлогий коментар щодо подій у Тбілісі.  
Прес-секретар кацелярії американського президента Шон Макормак заявив таке: "Ми дуже розчаровані діями президента Саакашвілі, який запровадив надзвичайний стан. Нас також розчарував той факт, що парламент підтримав його пропозицію. Ми вважаємо, і це наш зрозумілий сигнал, що влада має негайно скасувати надзвичайний стан і продовжити діалог з опозицією".  
Влада Грузії та представники опозиції домовились про проведення повномасштабного політичного діалогу. Про це по завершенню перемов повідомив лідер опозиційної партії "Нові праві" Давід Гамкрелідзе. Перші консультації розпочалися сьогодні о п'ятій вечора за київським часом. Зрушити з місця обом сторонам конфлікту допомогло благословення патріарха Грузії Ілії Другого. Ще перед початком переговорів на його підтримку розраховували і опозиціонери, і влада.
Саломе Зурабішвілі, лідер об'єднаної опозиції: "Як я і казала вчора, після трагедії, що сталася в нашій країні, нам важливо розпочати щось нове довкола такої фігури, як патріарх".
Від початку переговорів Ніно Бурджанадзе заявляла: влада готова йти на компроміси заради відновлення політичної стабільності у країні. Після завершення переговорів спікер парламенту також відзначила важливу роль патріарха у розв'язанні кризи та підтвердила - вона вірить у можливість компромісу.
Ніно Бурджанадзе, спікер парламенту: "Ми готові до переговорів, ми внесли кілька серйозних пропозицій та ініціатив. Тепер все залежить від іншої сторони. Я вірю, що ми всі будемо розважливими і досягнемо консенсусу".
Наразі головна вимога опозиціонерів - скасування надзвичайного стану. Протестувальники стверджують, що він заважає їм готуватися до президентських виборів, призначених на 5 січня. Проте Президент Саакашвілі заявив - скасує надзвичайний стан лише тоді, коли ситуація в країні нормалізується. Опозиція обіцяла, що обере єдиного кандидата, який і складе конкуренцію Михайлові Саакашвілі. Втім, єдиним кандидатом не буде Бадрі Патаркацишвілі - мільйонер, якого вважають фінансистом масових анти-президентських акцій у Грузії. Він йтиме на вибори незалежно.


Олександра Ткаченко, Тетяна Олійник, 5 канал
 

Категорія: Міжнародні новини | Переглядів: 1267 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz