Пт, 29.03.2024, 07:26
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » 2007 » Листопад » 13 » Керуючі Тернопільською єпархією зустрілися з керівництвом області
Керуючі Тернопільською єпархією зустрілися з керівництвом області
16:00

Влада та церква повинні співпрацювати у напрямку викорінення у суспільстві таких негативних явищ, як алкоголізм та наркоманія, наголошувалося під час зустрічі голови Тернопільської ОДА Юрія Чижмаря з керівниками Тернопільсько-Кременецької і Тернопільсько-Бучацької єпархій УПЦ Київського Патріархату, повідомляє JeyNews.com.ua. Учасники зустрічі вели мову про співпрацю влади та церкви.
Керівник області, спілкуючись із архієпископом Іовом та єпископом Нестором, наголосив на особливій ролі церкви у збереженні моральних цінностей суспільства, її участі у боротьбі з такими негативними явищами, як алкоголізм та наркоманія.
Голова облдержадміністрації назвав шокуючим випадок пограбування у ніч з 10 на 11 листопада храму Пресвятої Богородиці, що у східному масиві Тернополя. І назвав це свідченням духовного убозтва тих, хто спокусився на церковне добро. Водночас керівник області звернув увагу на необхідність належного захисту майна культових споруд – облаштування храмів сигналізацією, запровадження системи їх охорони.
Губернатор дав доручення відповідним службам ОДА вивчити, якою є охорона храмів у кожному з районів області. Узагальнені результати буде обговорено на одній із зустрічей з керівниками єпархіальних управлінь.
Представники УПЦ КП звернулися до голови ОДА з пропозицією створити при облдержадміністрації обласну раду Церков, яка б була консультаційно-дорадчим органом при обласному керівництві. Юрій Чижмарь пообіцяв, що вивчить цю пропозицію спільно з фахівцями ОДА.
Категорія: Українські новини | Переглядів: 1309 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz