Ср, 24.04.2024, 01:10
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Листопад » 14 » Легітимність Московської патріархії ???
Легітимність Московської патріархії ???
09:14

«Портал-credo.ru» опублікував інтерв’ю з д-ром Євгеном Магеровським (політолог, член невизнаної РПЦ за кордоном). На питання кореспондента, чи вірить він у скликання Помісного церковного собору російської православної церкви Московського патріархату, Магеровський відповів: «Собор можливий лише в легітимній церкві, а Московська патріархія такою поки що не є. Це всього лише «сталінське» утворення. Як би довго воно не існувало, і в яких «ризах» би воно не ходило, воно потребує радикальної реформації. Головне, що треба, — це загальне покаяння у всіх жахах, скоєних радянським режимом з часу нашої горе-революції 1917 року, при утворенні Московської патріархії 1943 року і після неї.
Тільки після такого покаяння можна буде говорити про якийсь допуск її членів на справді вільно обраний Собор російської православної помісної церкви, без будь-якої участі мирської влади і «сильних світу цього». І цей Собор, звичайно, має представляти всіх православних мирян, а не тільки штучно підібраних «відомими органами» людей...»
Подивившись на розклад справжніх церковних сил, як у Росії, так і за її межами, можна констатувати, що, на жаль, Російська православна греко-католицька церква закінчилася — зосталися лише якісь її відгомони, серед яких єдиним уламком, що утримав хоч якусь католицьку наступність, лишилася єпархія колишньої Зарубіжної православної церкви владики Агафангела в Україні (Одеса). Це єдина Церква, яка ще може правомірно називатися спадкоємицею Російської церкви святителя патріарха Тихона.

Категорія: Актуальні новини | Переглядів: 1290 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz