Пт, 29.03.2024, 12:09
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Православна Церква в Україні повинна бути?
Всього відповідей: 799
 
Головна » 2007 » Листопад » 16 » Обитель на Козацьких Могилах отримала частки мощей
Обитель на Козацьких Могилах отримала частки мощей
18:15

10 листопада Православна Церква вшановує пам'ять святої великомучениці Параскеви (Пʼятниці). І цього року братія Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких Могилах мала подвійне свято, бо підземний храм Георгіївського собору монастиря посвячено саме на честь цієї мучениці, а духовна радість ченців у цей день була підсилена прибуттям до монастиря на постійне перебування ковчега з частками мощів святих угодників Божих – преподобних отців Києво-Печерських: прп. Никона-ігумена, прп. Агапита-цілителя, прп. Мойсея Угрина, затворника та прп. Авраамія Працелюбного.
Святині прибули в монастир з Києва. Ними поділився з обителлю клірик Свято-Володимирського патріаршого кафедрального собору митрофорний протоієрей Іоан Київський, який і привіз ці святині разом з митрофорним протоієреєм Валерієм Семанцо.
Братія Свято-Георгіївського монастиря та собор духовенства, на чолі з намісником обителі архимандритом Олексієм, організували урочисту зустріч святинь: коли мощі внесли на територію обителі, біля головної брами отцем-намісником було прочитано Святе Євангеліє, а духовенством заспівано величання преподобним отцям Києво-Печерським. Хресним ходом мощі було супроводжено до Параскевського храму, де розпочалася святкова Божественна Літургія, яку очолив намісник монастиря.
Архимандриту Олексію під час Літургії співслужили, крім гостей з Києва, ченці з Волині: намісник Свято-Миколаївського чоловічого монастиря (с. Жидичин) – ігумен Марк та намісник Луцького чоловічого монастиря на честь Різдва Христового – ігумен Святополк. Також у цей день прибули в монастир священики з Рівного, Корця, Дубного, Радивилівського та Млинівського районів Рівненської області. На богослужінні в монастирі була присутня настоятелька Свято-Варваринської жіночої обителі в м. Дубно ігуменя Анна.
Архимандрит Олексій, у своєму слові перед усіма присутнімі в храмі, сказав, що сьогодні в монастирі відбувається велика історична подія, яка запамʼятається усім присутнім на все життя. Намісник представив священиків, що доставили святині з Києва, як своїх духовних наставників та вчителів по Київській духовній школі, подякувавши за їхню молитовну та духовну підтримку, а отцю Іоану – особливо – за передачу монастирю неоціненного скарба, який буде для всіх джерелом віри в Бога та доказом Його всемогутності та милості.
Як повідомив після богослужіння журналістам Рівненської державної телерадіокампанії протоієрей Іоан Київський, він отримав часточки мощів преподобних отців Києво-Печерських у 1991 р. від свого духівника, який ще до закриття Києво-Печерської Лаври був її насельником у 1959 р. А в обитель на Козацьких Могилах ці частки мощів він привіз з благословіння Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.
Усвідомлюючи те, що Господь Своєю невидимою рукою – часточками мощів Києво-Печерських святих – благословляє Свято-Георгіївську обитель на Козацьких Могилах, і що ці святині, разом з іншими, що вже віддавна зберігаються в монастирі, оберігатимуть православну святиню та укріплятимуть віру православних, ще більше стає зрозумілим, що саме від нашої віри і трепетного відношення до цих святинь, буде залежати повнота Божественного милосердя, бо всі ми чекаємо на милість Господню та прощення гріхів.
І нехай наша проста, але щира молитва до святих, чиї мощі тепер перебуватимуть і в обителі на Козацьких Могилах, буде запорукою, що Господь почує і обдарує нас у цьому тимчасовому земному житті Своїми безмежними щедротами, наближаючі кожну християнську душу до вічного і блаженного життя у Царстві Небесному: «Святі преподобні отці наші Києво-Печерські, моліте Бога за нас!».
Прес-служба
Рівненської єпархії УПЦ КП
Категорія: Українські новини | Переглядів: 1372 |
Всього коментарів: 1
17.11.2007
1. протоієрей Сергій Ткачук м.Київ
На мою думку було б добре і це зміцнило наші парафії, якби в наші храми чи каплиці також були передані принаймі частички хочаб одного святого.
Я для прикладу в московській церкві ніколи не був і запастися мощами не мав можливості.
А ікона з мощами, або в ковчезі на парафії є дуже доречна справа.

Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz