Чт, 18.04.2024, 22:07
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » 2007 » Листопад » 23 » До 1600-ліття блаженної кончини святителя Іоана Золотоустого
До 1600-ліття блаженної кончини святителя Іоана Золотоустого
23:43

15 листопада у нижньому храмі Рівненського Свято-Покровського кафедрального собору відбулася богословська науково-теоретична конференція, присвячена 1600-й річниці блаженної кончини святителя Іоана Золотоустого, архиєпископа Константинопольського, на тему: «Святий Іоан Золотоустий – великий святитель і вчитель Церкви Христової».
Конференція була організована Рівненською духовною семінарією (Православним Богословським Інститутом) і є першим подібним науково-богословським заходом, який проводився на Рівненщині.
У роботі конференції брали участь богослови та вчені з Рівного, Києва, Луцька, які представляли духовні та світські навчальні заклади, а також є відомими особистостями у церковному та науковому світі. Початок конференції благословив Високопреосвященнійший Митрополит Рівненський і Острозький Євсевій, який звернувся до зібрання зі змістовною промовою.
Варто відзначити участь у конференції митрофорного протоієрея Іоана Швеця (м. Київ), який виголосив слово-привітання та прочитав свої вірші, присвячені святителю Іоану Золотоустому, у музично-поетичній частині конференції. З привітанням до учасників конференції також звернувся депутутат Рівненської обласної Ради Василь Червоній.
На конференції виступили ректори Рівненського та Луцького Православних Богословських інститутів – протоієреї Ігор Швець та Іоан Недзельський. Відомий історик-архівіст Володимир Рожко (м. Луцьк), автор багатьох історично-документальних монографій, у своїй доповіді зупинився на методології історичних досліджень, у т. ч. життя та діяльності святителя Іоана Золотоустого. Приємним було бачити участь у конференції науковців з Рівненського державного гуманітарного університету та Національного університету «Острозька академія». Цікаві доповіді під час конференції виклали викладачі та студенти Рівненського Православного Богословського інституту, що збагатило знання усіх присутніх про одного з найвідоміших святителів Церкви Христової – архиєпископа Константинополя Іоана Золотоустого.
Депутат Рівненської обласної Ради Василь Михайлович Червоній, відомий своїми чисельними благодійницькими справами, пообіцяв видати тези першої Рівненської богословської конференції окремою збіркою, щоб усі бажаючі змогли ознайомитися з цікавими та корисними дослідженнями, озвученими на конференції в Рівному.

Прес-служба

Рівненської єпархії УПЦ КП
Категорія: Українські новини | Переглядів: 1487 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz