Ср, 24.04.2024, 02:12
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Листопад » 27 » Кіпр буде молитися про дощ
Кіпр буде молитися про дощ
20:50

Предстоятель Кіпрської Православної Церкви віддав розпорядження священикам молитися про дощ - після однієї з найсильніших засух на острові. Глава Автокефальної Церкви архієпископ Хризостом II закликав 2 грудня піднести спільну молитву, щоб покласти край біді, що "вразила землю", повідомляє Бі-бі-сі. За словами архієпископа, кіпріоти "цілком природньо" стурбовані загрозою, яку представляє засуха для сільського господарства і водних резервуарів. За останній рік на острові опадів випало менше, ніж звичайно, і тому рівень води в головних водних сховищах понизився.
Крім того, під час туристичного сезону потреба у воді перевищила звичайний рівень. Це привело до того, що зараз резервуари наповнені водою всього лише на 8%. Минулого року в цей час вони були повні на чверть.
"Ми впевнені в тому, що, якщо ми помолимося разом, вклавши в наші слова всю душу і глибоку віру, Всемогутній Господь почує наші молитви і виконає наше прохання", - мовиться в заяві, з якою виступив архієпископ у понеділок.
На Кіпрі про дощ моляться рідко. Востаннє це було в 1998 році, коли теж була сильна засуха. 2006 рік без перебільшення можна назвати для Кіпру одним з найпосушливіших за останнє десятиліття - за 11 місяців тут випала мінімальна кількість опадів, і жара не спадала майже до середини листопада.
"Все дуже погано, - заявив журналістам глава урядового департаменту водопостачання Власис Партасідес. - Якщо засуха продовжиться і четвертий рік підряд, то наслідки можуть бути дуже серйозними".
Він додав, що найбільше водосховище на острові Куріс, що забезпечує водою Нікосію і Лімасол, заповнене лише на 2,3 відсотка і без дощу до кінця року може повністю висохнути. Один з варіантів вирішення проблеми з прісною водою на Кіпрі - це опріснення морської води. На острові зараз працює два опріснювальні заводи, а до літа майбутнього року буде запущений ще один.

Категорія: Міжнародні новини | Переглядів: 1266 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz