Вт, 19.03.2024, 10:04
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » 2007 » Листопад » 3 » Москва занепокоєна дипломатичним проривом Київського Патріархату
Москва занепокоєна дипломатичним проривом Київського Патріархату
17:09

Зустріч Святійшого Патріарха Філарета з впливовим конгресменом США викликала неабияке занепокоєння з боку Відділу зовнішних церковних зв'язків МП. Коментуючи цю подію, керівнік прес-служби УПЦ Василь Анісімов навіть висловив сподівання, що за участь у зустрічі американського конгресмена буде відлучено від Церкви Архієпіскопом Христодулом. Втім це твердження п. Анісімова є більш ніж сумнівним, оскільки, юрисдикція Еладської Церкви не поширюється за межі Республики Греції, а православні грецькі громади в США знаходяться в юрисдікції Вселенського Патріарха. Крім того, історія Церкви не знає випадків, коли б політичних діячів відлучали від Церкви за участь у зустрічі з конфесійними лідерами. Не передбачає таких можливостей і священні канони Православної Церкви.
Детальніше про зустріч Глави УПЦ КП та американських конгресменів можна дізнатися у статті Дарії Тусової "Ориентировка на поместности", яку опубліковано у газеті "КоммерсантЪ Украина"
Перебуваючи у США, Глава УПЦ Київського Партіархату патріарх Філарет провів зустріч з впливовим конгресменом, членом Палати Представників від штату Флорида Гасом Майклом Біліракісом – співголовою фракційних зборів Конгресу з грецьких питань. Учасниками зустрічі були також інші американські конгресмени. Під час розмови були обговорені питання, які торкаються життя Православної Церкви в Україні та міжправославних відносин.
Грецька діаспора є однією з груп, яка впливає на політику США. Вона має своїх представників у Конгресі, що обстоюють інтереси як Греції, так і елліністичних Православних Церков. Особливу увагу ці представники приділяють питанню підтримки авторитету Константинопольського Патріархату, як Вселенського.

Iнтернет-портал
ВГО "За Помiсну Украiну"

Категорія: Міжцерковні стосунки | Переглядів: 4503 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz