Вт, 19.03.2024, 05:56
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » Дайджест ЗМІ

На початку листопада в Києво-Печерській Лаврі відбулася подія, на яку фактично не звернули увагу ЗМІ. Намісник Лаври архієпископ Павло (Лебідь) нагородив орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира групу депутатів-комуністів (Петра Симоненка, Ігоря Алексєєва, Ігоря Калетника та інших). Плідне співробітництво між КПУ та УПЦ в єдності з Московським Патріархатом (УЦ МП) має давню історію і традиції. Нікого вже не дивує ані публікація в якості передовиць газети "Комуніст" різдвяних чи великодніх послань Блаженнійшого митрополита Володимира (Сабодана), ані нагородже ... Детальніше »»
Дата: 07.03.2008 | Коментарі(2)


Наприкінці грудня в Києві мали відбутися два собори УПЦ — Архієрейський і Помісний, або, висловлюючись точніше, Собор єпископів УПЦ і просто Собор УПЦ. Чим відрізняється перший від другого? Архієрейський собор збирається з числа єпископів і його рішення потребують затвердження вищої канонічної інстанції — Собору УПЦ, куди, окрім архієреїв, також входять обрані в єпархіях миряни та священики. Собор епископ ... Детальніше »»
Дата: 12.01.2008 | Коментарі(0)


У передноворічній метушні світські ЗМІ майже не помітили кількох важливих подій в релігійному житті. По-перше, Архієрейський Собор УПЦ (Московського Патріархату) відмежувався від Союзу православних братств одіозного Каурова, засудив так зване політичне православ'я, висловився проти деструктивного втручання в церковне життя з боку "політичних та навколо церковних громадсько-політичних організацій, в тому числі і закордонних, які підтримують антицерковну діяльність Каурова". Це вже явний привіт Дугіну, Затуліну та іншим путінським "геополітикам", хоча навряд чи УПЦ МП в ... Детальніше »»
Дата: 12.01.2008 | Коментарі(0)


Відбулася безпрецедентна подія. Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра (чоловічий монастир) Української Православної церкви подала позовну заяву на сайт «Музеї України» і редактора журналу «Музеї України» Віктора Тригуба. Позов – про захист ділової (!?) репутації та спростування недостовірної інформації (зі змінами). У позовній заяві є юридично завірена сенсація – УПЦ МП не є юридичною особою! Виявляється, росі ... Детальніше »»
Дата: 12.01.2008 | Коментарі(2)

 
На фоні бурхливих подій в українському парламенті багато знакових випадків губляться серед повідомлень інформагенств. Одне з них, до прикладу, повідомляло про те, що священники Української православної церкви Московського патріархату винесли сувору «догану» прем’єру Віктору Януковичу ... Детальніше »»
Дата: 17.12.2007 | Коментарі(0)


13 грудня в релігійному житті Києва відбулася важлива подія — презентація українського перекладу європейської «Екуменічної хартії», у якій християнам запропоновано «напрямки співробітництва між різними церквами Європи». Ця Хартія була розроблена та прийнята двома церковними організаціями — Радою єпископських конференцій Європи (РЄКЄ), яка представляє всіх римо-католицьких єпископів континенту, та Конференції європейських церков (КЄЦ), до якої входять православні, протестантські, англіканська, старокатолицька та незалежні церкви. Варто зразу ж звернути увагу на те, що ж ... Детальніше »»
Дата: 14.12.2007 | Коментарі(0)


"Портал-Credo.Ru": Как Вы знаете, российские власти официально не признают Голодомор актом геноцида украинского народа. Как в связи с этим расценивать поддержку руководителем промосковской УПЦ МП митрополитом Владимиром (Сабоданом) заявления Всеукраинской Рады Церквей и религиозных объединений (ВРЦиРО) о том, что Голодомор является таким геноцидом?

Архимандрит Евстратий: В первую очередь, отметил б ... Детальніше »»
Дата: 29.11.2007 | Коментарі(0)


Цього року українці всього світу відзначають дві пам’ятні дати — 125-річчя від дня народження та 35 річчя від дня смерті видатного вченого, політичного діяча, захисника незалежності та розбудови України, будівника Української православної церкви — Івана Огієнка (1882— 1972). З 1951 і до своєї смерті він був першоієрархом — митрополитом Української православної церкви в Канаді і до кiнця життя дослідж ... Детальніше »»
Дата: 29.11.2007 | Коментарі(0)


Російська православна церква знову марить «православною першістю». Останнього разу цей спокусливий сон відвідав її ієрархів у добу пізнього сталінізму. Тоді, 1948 р., у рамках святкування 500-річчя самопроголошення власної автокефалії, Російська церква ініціювала «Нараду глав та представників автокефальних православних церков». РПЦ мріяла, що ця нарада стане чимось на кшталт нового «вселенського собору», що проголосить новий церковно ... Детальніше »»
Дата: 17.11.2007 | Коментарі(0)

Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz