Вт, 19.03.2024, 11:22
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » Міжцерковні стосунки
Святкування 1020-ї річниці хрещення Руси-України позначилося двома повенями: однією фізичною на Прикарпатті й Буковині, другою – емоційною в серцях християн київської традиції. Здавалося, ці три дні щось перевернули в наших душах, і тепер настала пора уяснити, що саме. Має рацію Константинопольський патріарх, коли наголошує, що він не є папою Сходу, але його візит в Україну за значенням можна легко прирівняти до візиту Папи Івана Павла ІІ. В обох випадках першоєрархи долали несамовитий спротив патріарха Московського і водночас ішли назустріч найсміливішим мріям частини украї ... Детальніше »»
Дата: 08.08.2008 | Коментарі(1)

 

Апокаліптичні прогнози Патріарха Олексія II щодо нового глобального розколу "світового православ'я" не збулися. Візити Патріархів Константинопольського і Московського до України пройшли достатньо спокійно, абсолютно непропорційно тому ажіотажу, який нагнітався у міру їх наближення. Зокрема, глава РПЦ МП стверджував, що прийняття до Константинопольського патріархату "українських розкольників", яке нібито може вчинити Патріарх Варфоломій в Києві, спричинятиме "фрагментації православ'я" і розколу такого ... Детальніше »»

Дата: 08.08.2008 | Коментарі(1)


Грузинській Патріархії передана церква святого Павла в місті Нікосія на території Кіпру. Про це повідомили у вівторок 11 березня в Міністерстві закордонних справ Грузії. Переговори з даного питання між Патріархією Грузії і Архієпископом Кіпру Хризостомом II тривали з минулого року. Позитивне вирішення з питання було ухвалено Архієпископом Кіпру на початку березня поточного року. Відтепер в церкві святого Павла служба буде проводить ... Детальніше »»
Дата: 13.03.2008 | Коментарі(0)


На запрошення Блаженнійшого Архієпископа Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостома у четвер 13 березня на Кіпр прибуває з офіційним візитом Предстоятель Олександрійської Православної Церкви Блаженнійший Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор, повідомляє грецьке агентство церковних новин «Ромфеа» ... Детальніше »»
Дата: 09.03.2008 | Коментарі(0)


Першоієрарх Російської Православної Автономної Церкви митрополит Суздальский і Володимирський Валентин надіслав на адресу президента Росії Володимира Путіна, а також голови Слідчого комітету при Генпрокуратурі Росії Олександру Бастрикину, генерального прокурора Юрія Чайки і міністра юстиції Володимира Устінова лист, в якому зажадав позбавити реєстрації централізовану релігійну організацію РПЦ МП, повідомляє ... Детальніше »»
Дата: 04.03.2008 | Коментарі(0)


У жовтні 2007 р. Румунським Патріархатом було ухвалене рішення про створення (відновлення) трьох єпархій на території Молдови в рамках існуючої там Бессарабської митрополії Румунської Церкви. Це рішення викликало занепокоєння у Московського Патріархату, що має на цій же території свою митрополію. Офіційний сайт Румунської Церкви опублікував заяву, в якій роз’яснюється мета такого кроку. «Юридичне відтворення цих єпархій на канонічні ... Детальніше »»
Дата: 27.02.2008 | Коментарі(0)


Болгарська Православна Церква висловила щире співчуття у зв'язку з 90-річчям геноциду вірмен в Османській імперії. Болгарська Церква молитиметься за жорстоко вбитих в ті роки, мовиться в листі, направленого Патріархом Болгарським Максимом Верховному Патріарху і Католікосу всіх вірмен Гарегину II. Про це агентству FOCUS повідомили в Священному Синоді Болг ... Детальніше »»
Дата: 07.12.2007 | Коментарі(0)


Румунська православна церква вітає створення в Молдавії автокефальної Церкви - ця пропозиція, як повідомляє ряд бухарестських ЗМІ, була висунута румунською делегацією на недавніх переговорах з Московським патріархатом в Болгарії з проблеми Бесарабської митрополії, повідомляє Кishinev.vlasti.net. "Румунська сторона висунула шокуючу пропозицію - об'єднання обох митрополій в єдину церковну і автокефальну структуру", - пише, зокрема, газета "Адеверул". Видання "Зіуа" також згадує про пропозицію голови Відділу зовнішн ... Детальніше »»
Дата: 29.11.2007 | Коментарі(0)


У Румунській Православній Церкві вважають, що діяльність на території Молдавії Бессарабської митрополії, що не визнається Московським Патріархатом, виправдана цілим рядом як історичних, так і юридичних аргументів.
В документі під назвою «Відновлення єпархій Бессарабськой митрополії — юридичний акт і моральна компенсація», опублікованому на сайті Відділу зовнішніх церковних зв'язків Румунського Патріархату, мовиться, що румунський Синод, ухвалюючи в жовтні рішення, що обурило Московський Патріархат, про відтворення трьох єпархій, враховував при цьому ряд «обставин».< ... Детальніше »»
Дата: 27.11.2007 | Коментарі(0)


У Московському Патріархаті вважають поки безуспішними переговори з Румунською Православною Церквою, метою яких було переконати румунську сторону скасувати три єпархії, створені нею недавно в Молдавії. "Досягти зближення позицій сторін поки, на жаль, не вдалося", - заявив "Інтерфаксу" секретар Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату протоієрей Микола Балашов. За його сл ... Детальніше »»
Дата: 26.11.2007 | Коментарі(0)

1 2 3 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz