Вт, 19.03.2024, 08:53
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » Різні новини

Патріарх Алексій II і члени Синоду зустрілися 17 березня 2008 р., в престольне свято Данілова монастиря, з делегацією Союзу православних братств України, повідомляє «Українське Православ’я» з посиланням на «Портал-Credo.Ru». Зустріч відбулася в патріаршій резиденції в Даніловому ... Детальніше »»
Дата: 21.03.2008 | Коментарі(3)


Московському патріархату не вдалося отримати у свою власність і під свою юрисдикцію Покрово-Олександро-Невську церкву в місті Біарріц (Франція). Апеляційний суд оголосив посягання Російської православної церкви «нелегітимним та недійсним». Про це повідомила архієпископія православних церков у Західній Європі (під омофором екзархата вселенського патріархату). Суд також уточнив, що дане рішення не може мати зворотної дії, і що всі цивільні рі ... Детальніше »»
Дата: 26.02.2008 | Коментарі(0)


З десятком усних домовленостей та перспективним планом до Києва повернувся Віктор Ющенко. Протягом двох днів президент перебував у Росії на самміті голів країн-учасниць СНД. На неформальній зустрічі з колегами гарант обговорив питання співпраці України з іншими державами в економічній, енергетичній і торговельній галузях. Не вдалося йому лише одне - вмовити російського патріарха Алексія ІІ зняти анафему з українського ... Детальніше »»
Дата: 23.02.2008 | Коментарі(0)


Бразильські священики надіслали Папі Римському Бенедикту XVI офіційне звернення з проханням переглянути канонічне правило, що зобов'язує дотримуватися целібату тим, хто хоче стати священиком. Таке рішення фігурує в підсумковому документі XII Національної зустрічі духовенства, що завершилася в штаті Сан-Паулу. Петиція бразильських священиків буде направлена в Конгрегацію у справах духовенства, яку зараз очолює бразильськ ... Детальніше »»
Дата: 22.02.2008 | Коментарі(0)


Центральний комітет Всесвітньої ради церков (ВРЦ) затвердив створення органу, який займатиметься підготовкою до виборів нового генерального секретаря всесвітнього екуменічного органу. Знову створений комітет займатиметься пошуком кандидатів на посаду генерального секретаря Всесвітньої ради церков, яку на даний час очолює Семюель Кобіа. Він заявив про те, що не планує залишатися керівником ВРЦ на друг ... Детальніше »»
Дата: 20.02.2008 | Коментарі(0)


У Єгипті відбулася безпрецедентна подія: у минулу суботу єгипетський суд ухвалив, що держава повинна визнати право християн, що перейшли в іслам, на повторну зміну релігії. Донині в подібних випадках єгипетські суди дотримувалися традиційного трактування ісламських законів, що забороняють перехід з ісламу в будь-яку іншу релігію незалежно від того, до якого віросповідання людина нале ... Детальніше »»
Дата: 12.02.2008 | Коментарі(2)


11 лютого 1929 року між урядом Італії в особі Беніто Муссоліні та Папою Римським Пієм XI були підписані так звані Лютеранські угоди, за якими Ватикан був оголошений суверенною державою, що діє на основі теократії, пише Ліга. Світське й духовне керівництво державою, розташованою на площі в 44 га, здійснює Папа Римський, титул якого офіційно звучить так: єпископ Риму, намісник Ісуса Христа, помічник князя апостолів, верховний понтифік Вселенської церкви, патріарх Заходу, примас Італії, архієпис ... Детальніше »»
Дата: 11.02.2008 | Коментарі(0)


Члени Синоду - верховного органу Англіканської церкви - призвали її главу архієпископа Кентерберійського Роуена Уїльямса покинути свій пост у зв'язку з його висловлюванями про неминучість введення норм шаріату в законодавство Великобританії. Тим часом, сам архієпископ опублікував заяву, згідно якій він не пропонує використовувати норми шаріату нарівні з цивільними законами. За словами Уїльямса, його головною метою є "розділення виникаючих питань навколо прав релігійних груп в рамках світської держави", передає ... Детальніше »»
Дата: 09.02.2008 | Коментарі(2)


Великий магістр Суверенного Мальтійського Ордену Ендрю Берти помер сьогодні в Римі на 79 році життя. Про це повідомляють інформовані джерела у Ватикані. Приспущено прапори на резиденціях Ордена на столичній вулиці Кондотті й на Авентінському пагорбі, передають Подробиці. Уродженець Лондона, фра Ендрю Берти, далекий родич британської королеви Єлизавети II, був в ... Детальніше »»
Дата: 09.02.2008 | Коментарі(1)


Американське соціологічне агентство "Open Doors" опублікувало список самих антихристиянських країн світу. У списку лідирує Північна Корея. "Open Doors" стверджує, що в країні в даний час християнство таємно сповідає від 200 до 500 тис. чоловік, які не можуть відкрито проявляти свої релігійні переконання із-за жорсткої релігійної політики уряду Кор ... Детальніше »»
Дата: 07.02.2008 | Коментарі(0)

1 2 3 ... 7 8 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz