Вт, 19.03.2024, 11:20
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » Цікаве звідусіль

Хоча Сполучені Штати продовжують залишатися дуже релігійною країною, усе більше дорослих американців заявляє, що вони не належать ні до якої церкви. Повідомляють Новини США. Згідно зі звітом, який з'явився на форумі Пью з питань релігійного та суспільного життя, населення США «залишається дуже релігійним». Із 36000 опитаних дорослих американців 78,4% назвали себе християнами.З усього дорослого населення США 51,3% складають протестанти, 23,9% - католики, 1,7% - мормони, 0,7% - свідки Єгови. Парафіянами к ... Детальніше »»
Дата: 26.02.2008 | Коментарі(0)


Князь Василь-Костянтин Острозький, хоч був воєводою київським, не дуже полюбляв жити над Дніпром. Він не поспішав ремонтувати дерев’яний замок, що височів над київським Подолом. Зате його родовий Острог мав майже столичний вигляд. Місто за часів останніх Острозьких мало понад 5 тис. населення. Окрім українців тут жили поляки, німці, шотландці, угорці, греки, татари, євреї. Стояли замок із трьома дерев’яними палацами, церкви, кос ... Детальніше »»
Дата: 26.02.2008 | Коментарі(0)


Парафіяни РПЦ МП, які мешкають на Уралі, зіткнулися з несподіваною проблемою, а саме: чи повинні робитися поступки в питаннях релігії для багатих і славетних парафіян? Таке запитання було поставлено в ефірі телеканалу «Союз» архієпископу Єкатеринбурзькому та Верхотурзькому РПЦ МП Вікентію рядовим священиком. Священик пише: «Я служу в глибинцi й на одну з моїх прихожанок наклав єпитимію за серйозний гріх. Ця парафіянка — людина в ... Детальніше »»
Дата: 26.02.2008 | Коментарі(1)


Кіпр має нового президента. Це представник комуністів Дімітріс Хрістофіас. Його підтримало 53 з половиною відсотки виборців. Цю перемогу вже назвали великою сенсацією, повідомляє kathimerini.gr.  Недивлячись на підтримку Іоанніса Касулідіса впливовою в товаристві консервативною Кіпрською Православною Церквою, що ... Детальніше »»
Дата: 25.02.2008 | Коментарі(0)


Виявлений найдревніший християнський мартиролог, що вважався назавжди втраченим. Як повідомляє британський тижневик «Індепендент он санди», рукопис знайшовся несподіваним чином при першому науковому вивченні унікальної бібліотеки православного монастиря Дєїр Аль-Суріан (монастир сірійців). Заснований в VI столітті, він розташований в 100 кілометрах на південь від єгипетського міста Олександрія. Мартиролог складається з однієї сторінк ... Детальніше »»
Дата: 24.02.2008 | Коментарі(0)


Грузинська Православна Церква виступила з ініціативою про направлення ув’язнених, що засуджені за неважкі злочини в монастирі. Як повідомили «Інтерфаксу» в Грузинській Патріархії, в обителі можуть бути направлені ті ув’язнені чоловіки і жінки, які вперше скоїли неважкий злочин. У монастирях відповідно вони зможуть частіше, ніж у в'язницях, зустрічатися з своїми рідними і близькими. У Церкві сподіваються, що влада в найближчи ... Детальніше »»
Дата: 20.02.2008 | Коментарі(0)


Жителі Бразильського міста Ріо-де-Жанейро змогли побачити рідкісне видовище, здатне вселити як жах, так і благоговіння. Під час шторму в найбільшу в світі статую Ісуса Христа вдарила блискавка, пише газета The Daily Mail. Грозовий розряд розірвав навислі над ... Детальніше »»
Дата: 15.02.2008 | Коментарі(1)


7 лютого в місті Новара (Італія) відбулася презентація найбільшого зображення Туринської плащаниці. Розміри зображення складають 21 на 6 метрів - це збільшена фотографія граничної точності. Фотокопія виставлена на площі Дуомо італійського міста Новара і буде доступна для огляду аж до Великодня. Дон Сильвіо Барбалья, відповідальний за низку заходів в Новарі, пов'язаних з Великоднем, відзначив, що проект ... Детальніше »»
Дата: 12.02.2008 | Коментарі(0)


Уряд Білорусії істотно ускладнив в'їзд іноземних священиків для роботи на території країни – зараз їм необхідно буде мінімум за місяць подати цілий набір довідок. Нововведення в першу чергу торкнеться священнослужителів з Польщі. Важче буде потрапити до Білорусі і іноземцям - викладачам духовних семінарій, а також паломникам. Запрошуюча сторона повинна буде предявити довідки і копії документів про релігійну освіту іноземця, його кваліфікації, копію паспорта, у випадку з педагогами - учбові плани. За відсутності будь-якого з необхідних документів заявка не розглядатимет ... Детальніше »»
Дата: 09.02.2008 | Коментарі(0)


Більшість американців хочуть бачити в президентові країни біблійний ідеал лідерства, - свідчить соцопит Zogby, організований Американським біблійним товариством. 95% опитаних відповіли, що в в тій чи іншій мірі, знайомі з Біблією. 6 з 10 опитаних американців відп ... Детальніше »»
Дата: 04.02.2008 | Коментарі(0)

1 2 3 4 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz