Вт, 19.03.2024, 06:26
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » Українські новини

Поетом першої руки, поетом від Бога назвав Борис Олійник заслуженого діяча мистецтв України і Росії, лауреата міжнародних і всеукраїнських премій Миколу Луківа, ювілейний творчий вечір якого “Пісня і доля” відбувся 22 січня в Колонному залі імені Лисенка Національної філармонії, наголосивши, що, напевне, немає жодного українця, котрий би не знав пісні “Росте черешня в мами на городі”.
Від імені Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відомого поета привітав керуючий справами Київської Патріархії, намісник Свято-Михайлівського Видубицького чоловічого м ... Детальніше »»

Дата: 25.01.2009

 
Інститут національної пам'яті відкрив у Києві музей української національної революції 1917-1919 років. З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України участь у відкриті та освяченні взяв керуючий справами Київської Патріархії архімандрит Епіфаній (Думенко), який привітав І.Р. Юхновського, голову Українського інституту національної пам’яті, та висловив сподівання, що ця урочиста подія у переддень Дня Соборності України сприятиме відновленню національної пам’яті та духовної єдності нашого народу.
На виставці музею предст ... Детальніше »»
Дата: 25.01.2009

6 травня 2008 року, в день пам'яті святого Георгія Побідоносця Свято-Михайлівський Видубицький монастир міста Києва святкував одне із престольних свят - величний собор цієї чернечої святині названий на честь великомученика. Цього теплого сонячного дня душі молільників раділи ще й того, що в цей оазис духовності столиці України на запрошення намісника монастиря архиманд ... Детальніше »»

Дата: 09.05.2008 | Коментарі(2)


18-19 березня 2008 р. в Патріаршій резиденції під головування Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відбулось засідання Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату. Було прийнято рішення про скликання 11 липня 2008 р. Ювілейного Помісного Собору з нагоди 900-ліття Михайлівського Золотоверхого монастиря та 1020-ліття Хрещення Київської Руси-України. Синод утворив робочу групу н ... Детальніше »»
Дата: 20.03.2008 | Коментарі(0)


Депутати Рівненської обласної ради прийняли рішення оголосити 2008 рік на Рівненщині роком відразу трьох визначних особистостей: князя Василя-Костянтина Острозького, Степана Бандери та Тараса Бульби-Боровця, повідомляє Укрінформ. За словами голови Рівненської обласної ради Олександра Данильчука, їх внесок у громадсько-політичне життя краю повинен бути належно пошанований нащадками. Зокрема, цьогоріч Рівненщина відзначатиме 400-літній ювілей із дня смерті князя Василя-Костянтина Острозького, який був меценатом друкарства і літератури, опікуном православної церкви, засну ... Детальніше »»
Дата: 04.03.2008 | Коментарі(0)

За результатами всеукраїнського конкурсу, що проводила Спілка християнських письменників України, Катерина Ющенко отримала почесне звання "Людина року в християнстві – 2007 року". Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН голова Спілки ХПУ Костянтин Шаповалов. Він зазначив, що це преміювання в ... Детальніше »»

Дата: 29.02.2008 | Коментарі(1)


Президент України Віктор Ющенко своїм Указом від 25 лютого «Про невідкладні заходи щодо розвитку міста Києва» дав низку доручень Кабінету Міністрів і Київській міській державній адміністрації. Даний указ, текст якого розміщено на офіційному сайті Глави держави, підписаний з метою створення належних умов для виконання Києвом функцій столиці України, забезпечення прав громадян на сприятливі умови перебування та життєдіяльност ... Детальніше »»
Дата: 27.02.2008 | Коментарі(0)


Уперше цілком офіційно архієрей, священики та миряни Української Православної Церкви Київського Патріархату відвідали Святу Землю і відправили там Богослужіння в найбільших християнських святинях.
Про те, що в Єрусалимі буде можливість відправити Літургію українською, не вірили навіть самі богомільці. Однак мовне питання не стало перепоною. Представники світового Православ’я ставилися до Київського Пат ... Детальніше »»
Дата: 15.02.2008 | Коментарі(3)


Священному Синоду Елладської Православної Церкви
Преосвященні Владики!
Від імені Української Православної Церкви Київського Патріархату висловлюю співчуття з приводу упокоєння Блаженнійшого Архієпископа Афінського і всієї Еллади Христодулоса.
Відійшов у вічне життя Предстоятель, який протягом десяти років очолював Православну Церкву Е ... Детальніше »»
Дата: 28.01.2008 | Коментарі(1)


24 січня Свято-Георгіївський чоловічий монастир на Козацьких Могилах (с. Пляшева), під час робочого візиту на Рівненщину, відвідав віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник. В монастирі, який знаходиться на території державного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви», Іван Васильович Васюник оглянув дерев’яний Михайлівський храм XVII ст. та підземним ходом пройшов до козацької усипальни ... Детальніше »»
Дата: 24.01.2008 | Коментарі(0)

1 2 3 ... 8 9 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz