Вт, 19.03.2024, 09:12
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » Міжконфесійні стосунки

Патріарх Константинопольський Варфоломій, який відвідав з візитом Рим з нагоди 90-ліття заснування Папського східного інституту, випускником якого він є, зустрівся вранці 6 березня з Папою Римським Бенедиктом XVI. Впродовж останніх трьох років Предстоятелі двох Церков зустрічаються вже третій раз. Перша зустріч Папи і Патріарха відбулася під час візиту Понтифіка на Фанар 30 листопада 2006 року на престольне свято Константинопо ... Детальніше »»
Дата: 10.03.2008 | Коментарі(0)


Зустріч представників провідних релігійних конфесій планети відбудеться в Японії напередодні саміту "вісімки", повідомляє Rambler. Її учасники мають намір обговорити проблеми екології, нерозповсюдження зброї масового знищення і визначити основні напрямки розвитку діалогу між Церквами. На зустріч окрім представників релігійних конфесій "вісімки" будуть запро ... Детальніше »»
Дата: 07.03.2008 | Коментарі(0)


6 березня Константинопольський Патріарх Варфоломій зустрівся з Папою Бенедиктом XVI. На завершення зустрічі два ієрархи звершили спільну молитву в каплиці Урбана VIII в Апостольському палаці, повідомляє Romfea.gr. Це третя зустріч римського понтифіка і Вселенського Патріарха. Перша відбулася під час візиту Бенедикта XVI до Стам ... Детальніше »»
Дата: 07.03.2008 | Коментарі(0)


П'ять представників мусульманського світу і п'ять представників Ватикану починають в Римі дводенні переговори з метою проведення безпрецедентної католико-мусульманської зустрічі, повідомляє Reuters. Планується, що на ній буде присутній і Папа Римський Бенедикт XVI. Зустріч може пройти в травні у Ватикані або в серпні в літній резиденції Понтифіка. Одним з основних питань саміту стане дискусія про тероризм. У 2006 році напруга між пр ... Детальніше »»
Дата: 06.03.2008 | Коментарі(0)


13 лютого в Києві в Українському домі відбувся круглий стіл, на тему: “Досвід Християнських Церков у побудові громадянського суспільства” участь в якому взяли ірархія, духовенство та миряни Християнських Церков України, а також представники громадських організацій, вищих органів влади і народні депутати України. Організаторами заходу виступили: Нарада представників Християнських Церков України та представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні. На початку зустрічі представники Церков України оприлюднили Звернення до християн та усіх людей доброї волі, присвячене темі ... Детальніше »»
Дата: 14.02.2008 | Коментарі(0)


Архієпископ Кентерберійський Роуен Уїльямс заявив, що не збирається йти у відставку, не дивлячись на критику в свою адресу, повідомляють «Ореанда-Новости». Як повідомлялося раніше, багато політиків, зокрема, екс-прем'єр Кен Кларк, висловили в адресу Уїльямса критику у зв'язку з його висловом про неминучість введення у Великобританії деяких законів шаріату. Не дивлячись на це, кардинал Кормак Мерфі О`коннор, глава Католицької Церкви Англії і Уельсу, заявив, що громадськість неправильно інтерпретувала слова архієпископ ... Детальніше »»
Дата: 11.02.2008 | Коментарі(0)


Архієпископ Кентерберійський Роуен Уїльямс закликав до введення деяких аспектів шаріату в системі права у Великобританії. На думку Уїльямса, ухвалення такої міри дозволило б мусульманам самим вибирати спосіб вирішення їх фінансових справ і розлучень, дозволило б не робити вибору між законами країни, в якій вони проживають і їх вірою, повідомляє ... Детальніше »»
Дата: 08.02.2008 | Коментарі(0)


4 лютого прес-служба Ватикану повідомила, що Святий престол не змінив своєї позиції щодо проголошення незалежності південної сербською Покраїни. Ця заява прозвучала незабаром після зустрічі Папи Римського Бенедикта XVI і президента невизнаної Республіки Косово і Метохія Фатміра Сейдіу, яка відбулася в Римі 2 лютого. У заяві мовиться, що «Ватикан буде і далі стежити за розвитком подій з особливою увагою». ... Детальніше »»
Дата: 06.02.2008 | Коментарі(0)


Як стало відомо, нещодавно Московського патріарха запросили взяти участь у червневих урочистостях у Римі з нагоди відкриття Року апостола Павла. Проте, в Московській патріархії вважають, що поїздка патріарха Алексія II передчасна: «У зв’язку з тим, що це питання неминуче передбачає делікатну тему про зустріч Папи і патріарха, яка ще потребує серйозної підготовки з обох боків». Як було оголошено на прес- ... Детальніше »»
Дата: 30.01.2008 | Коментарі(0)


6 березня Бенедикт XVI прийме Вселенського Патріарха Варфоломія I - підтвердила Папська Рада у справах Єдності Християн, повідомляє Romfea.gr. Православний ієрарх прибуде до Риму на початку березня, щоб взяти участь в святкуванні 90-ліття Папського Східного Інституту, в якому він навчавс ... Детальніше »»
Дата: 10.01.2008 | Коментарі(0)

1 2 3 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz