Нд, 28.04.2024, 17:08
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » Різні новини

Різдвяний піст – це останній багатоденний піст року. Він починається 28 листопада за новим стилем і закінчується 7 січня. Говіння триває 40 днів і тому в Церковному уставі називається ще Чотиридесятницею, так само, як і Великий піст. Оскільки заговини на піст припадають на день пам’яті святого апостола Пилипа, то його ще називають Пилипівкою.
На питання, як правильно дотримуватися Різдвяного посту, відповідає ... Детальніше »»
Дата: 28.11.2007 | Коментарі(0)


До кінця наступного року ремонтні роботи Андріївської церкви все ж таки розпочнуть. Тут проведуть комплексні роботи: укріплять пагорб, проведуть гідроізоляцію та реставрують саму церкву. Повідомляє "Хрещатик". За словами директора заповідника «Софія Київська» Нелі Куковальської, 25 мільйонів гривень, які  потрібні на ремонт, вже пообіцяла виділити держава: «Спершу треба зробити ґрунтове обстеження – в чому проблема, чому схи ... Детальніше »»
Дата: 26.11.2007 | Коментарі(0)


У Суботові, який із середини XVII сторіччя був містом козацького полку та резиденцією Богдана Хмельницького, закінчується реконструкція Іллінської церкви. Про це повідомив заступник начальника управління капітального будівництва обласної державної адміністрації Анатолій Овчаренко. На реконструкцію храму було виділено п'ять мільйонів гривень, - повідомляє RISU із посилан ... Детальніше »»
Дата: 26.11.2007 | Коментарі(0)

Громадське товариство «Бюро з прав людини» з Івано–Франківська планує встановити в цьому місті каплицю–меморіал загиблим та зниклим безвісти заробітчанам. Каплиця, ймовірно, стоятиме в скверику на Привокзальній площі — саме звідси тисячі прикарпатців вирушають у далеку путь, дехто — як виявляється — в останню. За даними цієї організації, на заробітках у закордонні перебуває 300 тисяч мешканців Прикарпаття.

Дата: 22.11.2007 | Коментарі(0)


Містобудівна рада схвалила схему розміщення культових споруд у місті.
— Києву ця схема необхідна для того, аби виявити: де треба відновити чи побудувати церкви, каплиці й інші культові споруди, — розповідає головний архітектор міста Василь Присяжнюк, 63 роки. Він вважає, що до її створення слід підійти серйозно.
Схема передбачає відновлення зруйнованих і будівництво нових культових споруд загальною кількістю 254 одиниці. Схему підготували ”Київгенплан” і проектна організація ”Київпроект” на замовлення Управління містобудування, архітектури й дизайну міського сере ... Детальніше »»
Дата: 22.11.2007 | Коментарі(0)


Уоррен Стід Джеффс - лідер релігійної полігамної секти у вівторок засуджений судом американського штату Юту до п'яти років тюремного ув"язнення. Вирок суду передбачає, що лідер секти може вийти на свободу, відбувши лише частину терміну, проте коли саме Джеф зможе подати прохання про дострокове звільнення, поки не визначено.
Джеффс очолював Фундаменталістську церкву Ісуса Христа святих останніх днів в Юті і Арізоні - секту, що відокремилася близько 100 років тому від моромонів. У секті практикувалися багатожонство і шлюби з неповнолітніми дівчатками.
Відносно лід ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)

 
Стартувала підготовка до ІІ Всеукраїнської екуменічної благочинної акції «Святий Миколай мандрує Україною», яку проводить Молодіжна християнська організація "Витанія" (м. Львів) спільно з Форумом молодих лідерів України, ГО «Християнська Україна» та іншими мирянськими і громадськими організаціями України. Також цього року партнером акції виступив Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000», повідомляє JeyNews.
Мета акції – допомогти потребуючим дітям у день Святого Чудотворця Миколая (19 грудня) ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)

"Серйозні інциденти, що піддають небезпеці існування християнських і інших релігійних спільнот на Близькому Сході і в інших частинах світу", - таке формулювання міститься в тексті проекту резолюції проти переслідувань християн, представленої в Європарламенті. Ідея резолюції належить віце-президенту Європарламенту італійському депутату Маріо Мауро, який запропонув ... Детальніше »»

Дата: 20.11.2007 | Коментарі(1)


21 листопада, у свято Архистратига Михаїла, відбудеться хресна хода українських патріотів (переважно, молоді) до Секретаріату Президента, повідомляє "Хрещатик". Учасники збираються передати голові держави заяву з проханням заборонити використання на території України принизливої, на їхню думку, для незалежної держави імперської символіки, повідомила «Хрещатику» прес-служба УНА-УНСО.
- Дамо Президенту знати, що християни – не тільки ті, кого звозять до Лаври автобусами, - йдеться в заяві організації.
Акція проводиться під гаслами:
«Імперську сим ... Детальніше »»
Дата: 19.11.2007 | Коментарі(2)


Щонайменше 10 пам’яток сакрального дерев’яного зодчества на території Західної України члени львівського осередку Українського комітету ІКОМОС мають намір рекомендувати до внесення в перелік світової спадщини ЮНЕСКО, — про це сьогодні, 19 листопада повідомив кореспондент ЗІКу.
За словами відомого дослідника українських дерев’яних церков із інституту «Укразахідпроектреставрація» Василя Слободяна, попереднє подання на внесення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО зробили ще під час останньог ... Детальніше »»
Дата: 19.11.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz